Politistii Biroului din cadrul Centrului universitar au fost sesizati de catre un student de cetatenie nord – cooreana despre faptul ca a comandat pe internet doua laptopuri si alte accesorii IT.

La primirea coletului, tanarul a constatat ca in interior se afla ziare si un bidon din plastic, plina cu apa. Inainte de ridica coletul de la oficiul postal a achitat prin mandat postal suma de 1 400 lei.

In urma sesizarii, politistii au demarat investigatiile stabilind ca, la data de 1 martie a.c., tanarul a comandat obiectele respective si a primit confirmarea ca urmeaza sa primeasca obiectele solicitate prin colet postal.

Pentru a-l putea prinde pe faptuitor, politistii Biroului de Investigatii Criminale Ploiesti, au mers in ziua de 16.03.2010, in orasul Macin, unde cu sprijinul politiei locale au reusit sa-l prinda in flagrant pe S. Median, de 21 de ani, din localitate, care venise sa ridice de la oficiul postal suma de bani trimisa de partea vatamata.

Prejudiciul a fost recuperat integral si predat studentului nord-coreean, cercetarile fiind continuate cu autorul in stare de libertate, sub aspectul savarsiri infractiunii de inselaciune.