Suprematia „altor sporturi”

Fotbalul vinde imagine, fotbalul atrage rating, fotbalul are cei mai multi fani, fotbalul face, fotbalul drege…
De foarte multa vreme, cel putin in Prahova, fotbalul a pierdut fotoliul de lider al rezultatelor si a ramas in sfera de interes a pasionatilor de sport din judet doar ca urmare a activitatilor colaterale: scandaluri, declaratii belicoase, abuzuri, batai si altele de acest gen.
Asta in vreme ce rezultatele care reprezinta cu adevarat performanta sportiva vin din domenii precum atletism, karate, popice, box sau judo.
Suprematia acestor domenii care sunt trecute, de cele mai multe ori, la capitolul „alte sporturi” este evidenta, dar omul de rand, care iubeste comoditatea mai mult decat orice, prefera sa fie mai interesat de o bataie intre jucatori la un meci din fotbalul judetean sau de pasiunea unui fotbalist japonez pentru caini, decat sa aprecieze la adevarata valoare eforturile unor sportivi care au si IQ-ul mai ridicat decat al celor mai multi fotbalisti.
Pentru ca omul de rand are senzatia ca se pricepe la fotbal, isi da si el cu parerea despre fenomen, si ignora adevaratele valori ale sportului prahovean.
Poate nu va mai fi asa!
Edi MOLDOVAN