Dintotdeauna, sportul a fost creator de caractere, sinonim cu spectacolul, motiv pentru care un copil isi doreste sa simta aceasta magie pe propria-i piele. A face parte din lumea sportului inseamna mai mult decat a castiga. Nu doar momentul victoriei conteaza, in final, ci si modul in care te comporti pe teren, precum si lucrurile pe care le inveti in fiecare secunda in care faci parte din aceasta lume fantastica.
In prezent, retelele de socializare de pe internet au castigat o notorietate imensa. Insa, sportul a fost inca de la inceputurile acestei notiuni cea mai puternica si mai sanatoasa retea de socializare din lume. Prin intermediul sportului se creaza de multe ori relatii de prietenie foarte stranse, cum s-a intamplat si in cazul generatiei feminine 1988-1989 a clubului de handbal GSI „1 Mai” Ploiesti, pregatita de antrenorul Marian Bratu.
Chiar daca nu au reusit decat calificari la fazele finale ale turneelor de junioare – unul dintre motive fiind si faptul ca acestea au inceput aventura in handbal ceva mai tarziu, de la faza de junioare 2 – componentele fostei echipe ploiestene pastreaza amintiri frumoase din perioada in care evoluau in campionatele nationale. Motiv pentru care inca se mai intalnesc sa joace handbal chiar si dupa trei ani de la terminarea junioratului si inceputul unei noi vieti profesionale. In plus, un lucru demn de laudat este faptul ca fostele handbaliste ale formatiei ploiestene se intalnesc in fiecare an, in prejma zilei de nastere a profesorului lor, Marian Bratu, pentru a juca o partida amicala cu actuala generatie pe care acesta o pregateste, in momentul de fata. Sambata, aceasta reunire a avut loc la sala „Olimpia”, iar spectacolul a fost la el acasa.
Studente la medicina, jurnalism, turism sau economie, acum in varsta de 21-22 ani, jucatoarele din fosta generatie au aratat ca inca mai au calitati, chiar daca nu se mai antreneaza si au parasit lumea profesionista a handbalului de aproape trei ani. Adversarele lor au fost jucatoarele echipei de junioare 3 de la GSI „1 Mai” Ploiesti, care vor evolua la ultimul turneu din Campionatul national, la finalul saptamanii, in sala „Olimpia”.
S-au jucat trei reprize a cate 20 de minute, atmosfera fiind una degajata, in ciuda strigatelor obisnuite (dar si normale, avand in vedere faptul ca acesta doreste sa realizeze performanta) ale antrenorului Marian Bratu la jucatoarele de la actuala sa echipa de junioare 3. Jocul a fost frumos, avand multe momente interesante, dar si amuzante, aratand exact motivul pentru care cineva se poate indragosti de acest extraordinar sport. Victoria a revenit, normal, fostei generatii, cu scorul de 37-26 (12-6)(13-12)(12-8), de la echipa de junioare 3 remarcandu-se interii Daniela Ionescu, Raluca Rotaru, Maria Niculescu si centrul Andreea Ghita.
Dupa cum au marturisit, componentele fostei generatii a clubului ploiestean nu regreta faptul ca au renuntat sau ca nu au ajuns in varful ierarhiei, pentru ca pastreaza, oricum, multe amintiri placute de la diversele turnee, cantonamente in care s-au aflat alaturi de profesorul Marian Bratu.
De la generatia 1988-1989 a GSI „1 Mai” Ploiesti au participat jucatoarele: Diana Bradea, Georgiana Bratu, Cristina Iancu, Cristina Ilie, Denise Ionescu, Georgiana Mihalcea, Denisa Serban, Loredana Tudorache, Teodora Zinca.
Antrenorul Marian Bratu s-a aratat multumit de ambele generatii ale sale, iar in privinta fostelor jucatoare ale sale a marturisit ca unele dintre acestea ar putea evolua chiar si acum fara probleme in Divizia A, iar cu ceva antrenament orice ar fi posibil. Insa, acestea sunt multumite de deciziile luate, iar placerea handbalului nu o vor uita niciodata, pentru ca face parte din ceea ce au devenit in prezent.
Pentru ca sportul invinge intotdeauna, in orice situatie.
Petre APOSTOL