In orice domeniu, atunci cand te multumesti cu putin, putin primesti. Maxima este valabila si in cazul fotbalului, managerul echipei Petrolul Ploiesti, Vivi Rachita (in foto), dand senzatia ca stie cel mai bine acest lucru din moment ce nu a existat nici macar un moment in care sa fi renuntat la obiectivul stabilit initial- acela de a promova in Liga I.
Motive ar fi avut destule: lipsa banilor necesari atingerii unui asemenea tel, absenta unor jucatori de certa valoare, care sa fie in acte ai clubului ploiestean si nu imprumutati de la alte echipe, dar si inexistenta unui stadion care sa indeplineasca toate conditiile necesare pentru a gazdui meciuri de prim esalon.
Nimeni nu ar fi putut sa-i reproseze lui Rachita faptul ca nu-si propune mai multe in acest context.
Dar el nu a acceptat acest compromis, fie si doar la nivel declarativ. Intotdeauna a sustinut ideea ca un club cu istoria Petrolului nu isi poate propune altceva decat performanta sportiva in adevaratul sens al cuvantului. Si, in acest caz, performanta ar fi promovarea in Liga I.
Mai mult, Rachita a reusit sa-i convinga pe jucatori- prin mijloace de el stiute- sa adere la acest proiect si sa aiba atitudinea necesara pentru atingerea unui asemenea tel. Chiar si fara sa dispuna de fondurile necesare, fara sa-i poata motiva pe jucatori din punct de vedere financiar cu cine stie ce premieri fabuloase si in ciuda tuturor criticilor venite de la unii sau altii.
Rachita este cel care mentine, atat cat poate, o relatie ok cu primarul Volosevici si il impinge pe acesta de la spate pentru a construi un stadion modern la Ploiesti, este cel care are grija ca disciplina sa fie la ea acasa in cadrul lotului si tot el este liantul dintre echipa si galerie.
Indiferent ce ar vrea unii sau altii sa creada, in acest moment, Petrolul fara Rachita nu se poate!
Ca are si Rachita „hibele” lui, este o alta poveste, dar, in actuala situatie a Petrolului, el ramane un factor decisiv si nimeni nu poate contesta acest lucru.
Va fi interesant, chiar foarte interesant, ce se va intampla cu echipa daca, in cele din urma, se va obtine promovarea in Liga I. Va fi un obiectiv sportiv realizat care va „forta” si celelalte aspecte colaterale, sau va fi un bumerang pentru un club care a plecat de la zero in vara anului trecut?
Edi MOLDOVAN