Primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, s-a intalnit astazi cu membrii echipei de dezbateri academice a Romaniei si cu arbitra internationala de debate, Simona Mazilu.

Echipa de debate, formata din Evelinne Dicu, Raluca Pasare, Dragos Nita si Catalin Barbu – toti elevi ai Colegiului National „Mihai Viteazul” din Ploiesti, a castigat locul al II-lea la Campionatul mondial de dezbateri academice desfasurat in perioada 8-19 februarie in Quatar. Primul loc in competitia de debate a fost ocupat de Olanda, pe locul trei clasandu-se Germania.

Primaria municipiului Ploiesti a sponsorizat cu suma de 3.600 de euro, transportul elevilor in Quatar, cazarea si masa fiind asigurate de catre gazde. La concurs au participat echipe din 57 de tari. Competitia din Quatar a constituit a saptea prezenta a Romaniei la un campionat mondial de dezbateri, tara noastra mai ocupand un loc pe podium in 2005, in Canada.

Profesoara Simona Mazilu a fost unul dintre cei 30 de arbitri internationali de la Campionat mondial de debate din Quatar. Domnia sa a inceput sa faca debate in 1994, fiind unul dintre cei trei romani antrenati de Fundatia Soros in acest domeniu. Participarea doamnei Mazilu in Quatar a fost sponsorizata in totalitate de catre organizatori.