Peste 100 de medici, asistente medicale si infirmiere de la Spitalul TBC din Floresti au protestat astazi in fata unitatii spitalicesti. Spun ca au aflat ca spitalul va fi inchis in urma evaluarii facute de secretarul de stat din Ministerul Sanatatii,
Streinu Cercel. Personalul spitalului TBC de la Floresti sustine ca acesta ar fi afirmat ca unitatea va fi inchisa iar pacientii directionati catre sanatoriul de la Drajna. Se pare ca si personalul ar avea loc acolo, desi oamenii nu vor sa plece la 60 de kilometri de casa. La protestul care a durat mai bine de doua ore, medicii si asistentele au fost sustinute si de catre pacienti care nici nu vor sa auda sa mearga la tratament la Drajna.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Prahova, sustine ca nu are nici un fel de date concrete privind inchiderea spitalului din Floresti.
Spitalul de Pneumoftiologie asigura asistenta medicala de specialitate pentru bolnavii cu afectiuni pulmonare si TBC, din toata tara. Capacitatea spitalului de la Floresti este de 200 de paturi, in acest moment fiind ocupate 190.