Peste 400 de case destinate specialistilor care isi desfasoara activitatea in mediul rural au fost solicitate, pana in momentul actual, de catre reprezentantii a 60 de primarii de comune din judet. Potrivit declaratiilor subprefectului, Gabriel Hornoiu, in afara solicitarilor care indeplinesc conditiile impuse de Executiv pentru construirea de case pentru profesori, medici sau politisti, alte zece primarii au mai cerut intrarea in acest program guvernamental, fara a dispune, insa, de terenurile necesare ridicarii lor sau de infrastructura aferenta.
Listele cu primariile de comune care au nevoie de case pentru specialisti – in medie cate sapte pentru fiecare localitate – au fost transmise Ministerului Administratiei si Internelor, potrivit prefectului Adrian Dobre, inca din 26 martie, desi data limita este sfarsitul lunii in curs. Insa, dupa cum declara ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, inscrierea in programul amintit se face conform zicalei „primul venit, primul servit”, asa ca reprezentantii Institutiei Prefectului s-au grabit sa depuna listele cu solicitarile venite din teritoriu.
Profesorii, medicii si politistii de la sate vor avea, potrivit acestui program, locuinte de serviciu cu o suprafata de cel putin 100 de metri patrati si un teren aferent de circa 500 de metri patrati. Acestea vor fi locuinte de serviciu, iar consiliile locale pot decide sa aplice plata unei chirii, care insa nu va putea fi mai mare decat valoarea de administrare a locuintei.
Violeta STOICA
Acasă Administratia locala Numeroase primarii s-au inscris in programul „10 case pentru specialisti”