Pacquiao si-a pastrat titlul mondial la box
Pugilistul filipinez Manny Pacquiao, considerat unul dintre cei mai buni boxeri la toate categoriile, si-a pastrat titlul mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO, dupa ce l-a invins pe ghanezul Joshua Clottey, prin decizia unanima a arbitrilor-judecatori.
Arbitrii-judecatori l-au declarat invingator la puncte pe filipinez cu 120-108, 119-109 si 119-109.Meciul s-a desfasurat in fata a peste 50.000 de persoane, pe stadionul echipei de fotbal american Dallas Cowboys. Pacquiao, care a inregistrat a 12-a victorie consecutiva pentru un bilant de 51 de succese, din care 28 inainte de limita, trei infrangeri si doua remize, a dedicat victoria poporului filipinez.
Manny Pacquiao, in varsta de 31 de ani, intentioneaza acum sa se dedice unei a doua cariere, prezentandu-se la alegerile generale din Filipine, din mai, unde va candida la un loc de reprezentant al provinciei Sarangani in Congres.

Au inceput Jocurile Paralimpice de iarna 2010
Dupa incheierea JO de iarna, BC Place Stadium si-a deschis, din nou, portile pentru impatimitii sportului, gazduind ceremonia de deschidere a Jocurilor Paralimpice.
60.000 de persoane au venit sa asiste la aprinderea flacarii olimpice pentru Jocurile Paralimpice de la Vancouver, competitie destinata persoanelor cu handicap. Un spectacol de 2 ore in care s-a sarbatorit curajul a prefatat noua zile de concurs, 44 de tari urmand a fi reprezentate de 1.350 de sportivi, antrenori si alti membrii ai staff-ului.
Romania va fi reprezentata in probele de schi alpin de Laura Valeanu (20 de ani). In 2006, Laura a fost lovita de o masina in timp ce mergea pe o motocicleta si medicii au fost nevoiti sa-i amputeze piciorul drept de la nivelul gambei. Ambitioasa si indragostita de schi, romanca a revenit pe partie dupa doar doua luni. A invatat din nou sa schieze si acum va fi prima romanca ce reprezinta tara natala la Jocurile Olimpice.
Legitimata la clubul CCSH Lamont Cluj-Napoca si studenta la Medicina la Munchen, Laura Valeanu va concura in probele de slalom urias si slalom special, ce vor avea loc in 18, respectiv 20 martie.
Sub sloganul “One inspire many”, Jocurile Paralimpice de la Vancouver se vor desfasura pana pe data de 21 martie, aceasta fiind a zecea editie a competitiei destinata sportivilor cu handicap. Pe parcursul competitiilor, sportivii se vor intrece in cadrul a cinci discipline: schi alpin, biatlon, schi fond, hochei pe gheata in sanie si curling in fotoliu rulant.