Europarlamentarii romani sunt pe ultimul loc ca numar de prezente la sedintele plenare ale Parlamentului European. Este concluzia unui studiu publicat de specialistii europeni care au luat in calcul datele din registrul de prezenta si lista procedurii de vot din timpul sesiunilor de la Strasbourg si Bruxelles.
Dintre eurodeputatii romani, cea mai redusa prezenta au avut-o George Becali, Corneliu Vadim Tudor si Traian Ungureanu. Cei trei europarlamentari romani sunt cei mai chiulangii europarlamentari romani. Cel dintai a avut o prezenta de doar 27%, in timp ce urmatorii doi se “lauda” cu o prezenta de 40, respectiv 62%. Colegii lor din tara sustin, insa, ca acest lucru nu trebuie generalizat la nivelul tuturor parlamentarilor romani din Legislativul European. La coada clasamentului in ceea ce priveste prezenta in Parlamentul European, sunt si Slovacia si Ungaria, ai caror alesi au participat la 86% dintre sedinte. La polul opus, cei mai constiinciosi europarlamentari sunt slovenii si luxemburghezii, cu o prezenta de peste 95%.
Omul de afaceri si liderul PNG, Gigi Becali, a devenit europarlamentar anul trecut dupa ce a candidat pe listele Partidului Romania Mare la alegerile pentru Parlamentul European.