Proiectul „Gandeste verde, gandeste curat”, aflat la cea de-a doua editie si initiat de Agentia pentru Protectia Mediului, a demarat in luna decembrie a anului trecut si isi propune sa urmareasca toate actiunile calendarului ecologic. Anul acesta, in proiect, sunt implicate 24 de scoli prahovene.
In data de 22 martie se va sarbatori Ziua Mondiala a Apei sub deviza „Apa curata pentru o lume sanatoasa”. Elevii Gimnaziului Sfantul Vasile din Ploiesti au dedicat cel mai recent numar al revistei ecologice a scolii acestei zile.
Ziua Mondiala a Apei va fi sarbatorita si la Colegiile Nationale Alexandru Ioan Cuza, Nichita Stanescu din Ploiesti si la Scoala Generala din Chitorani. In perioada 15 martie – 15 aprilie se celebreaza luna Padurii. Cu aceasta ocazie elevii vor demara actiuni de salubrizare a spatiilor verzi si de plantari. Prima actiune de acest gen se va desfasura sambata la Valea Plopului, unde elevii Scolii Nicolae Balcescu din Ploiesti vor planta cativa pomi fructiferi pentru copiii care sunt ingrijiti de parintele Tanase.

Mai multe detalii despre acest sibiect puteti afla urmarind Stirile Prahova TV, din aceasta seara, de la ora 20:30 si 23:00.