Dupa ce Alexandra Bilica a castigat a doua etapa a Circuitului European de scrima, desfasurata in Romania, la Satu Mare, a venit randul colegei sale de la CS Petrolul Ploiesti, Corina Damaschin, sa-si treaca numele pe lista invingatoarelor.

Disputata la Weinheim, in Germania, cea de-a treia runda a competitiei europene – care conteaza pentru calificarea la Campionatul Mondial de cadeti si, totodata, pentru prezenta la Olimpiada tineretului de la Singapore – a fost destinata numai sportivelor aflate in primul an la cadete (nascute in 1996). Astfel, concursul a adunat noua sportive la start, trei din Romania (Corina Damaschin, Iana Balanov si Raluca Mateescu) si sase din Germania.
Corina Damaschin a explodat, practic, in acest concurs, dupa ce la ultimele competitii a fost mai mult o jucatoare de echipa, dupa cum ne-a marturisit antrenorul sportivelor ploiestene, Stefan Moldanschi. Corina a pierdut o singura intalnire in serii (4-5 cu Balanov), castigand celelalte sapte dispute si fiind cap de serie numarul unu in faza eliminatorie. In serii, Damaschin a castigat meciurile cu Mateescu (5-0), Behrwind (5-0), Pfleiderer (5-1), Messemer (3-2), Zatik (4-2), Shiff (5-0), Papadopoulo (5-4).
Daca, in prima faza a competitiei, floretista ploiesteana a mai intampinat ceva probleme, in faza eliminatorie aceasta a dominat toate disputele, impunandu-se fara mari dificultati. Ea a trecut, pe rand, de Zatik (10-2) si de Papadopoulo (10-3), in finala intalnindu-se cu Pfleiderer, pe care a invins-o cu scorul de 10-5.
Antrenorul Stefan Moldanschi s-a declarat placut surprins de evolutia sportivei sale, de la care ne-a precizat, totusi, ca se astepta, ca la un moment dat sa faca acest salt valoric important.
Astfel, ambele sportive ploiestene aflate in lotul national si-au adjudecat cate o etapa din Circuitul European, acestea urmand sa participe la ultima runda a competitiei la finalul lunii, la Wroclaw, in Polonia.
Petre APOSTOL