Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti impreuna cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au destructurat o grupare infractionala, ce actiona pe raza judetului Prahova, specializata in savarsirea de infractiuni de inselaciune asupra unor persoane varstnice, fara rude apropiate si avand discernamant diminuat.

Membrii gruparii sunt suspectati ca vindeau imobilele proprietatea victimelor folosindu-se de documente false sau reale obtinute in mod fraudulos, respectiv procuri, contracte de inchiriere, contracte de imprumut , prejudiciul creat fiind de aproximativ 300.000 euro .

Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, dupa ce imobilele victimelor erau vandute fara stiinta lor, o parte dintre acestea erau duse de membrii retelei in state din Europa de Vest unde erau abandonate fara documente si fara bani. Una dintre victime este declarata in prezent disparuta fiind data in urmarire nationala.

In cursul acestei dimineti, au fost efectuate 10 perchezitii domiciliare pe raza judetului Prahova, respectiv sapte in Municipiul Ploiesti si cate una in Localitatile Plopeni, Aricesti si Stoienesti, 18 persoane fiind conduse, in baza unor mandate de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T– Serviciul Teritorial Ploiesti.

La perchezitiile desfasurate au fost gasite si ridicate multe documente incriminatorii ce vor constitui mijloace de proba, mai multe calculatoare folosite la falsificarea unor documente, documentele a doua autoturisme ce vor fi indisponibilizate, sume de bani.

Actiunea a fost desfasurata de politistii B.C.C.O. Ploiesti cu sprijinul unitatilor de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Interventie a Jandarmeriei „Matei Basarab” Ploiesti si ai Inspectoratului Judetean de Jandarmerie Prahova, fiind implicati aproximativ 100 de politisti si jandarmi.

Urmeaza ca persoanele ce vor fi retinute de procuror sa fie prezentate cu propunere de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile la Tribunalul Prahova pentru savarsirea infractiunilor de constituire sau aderare la un grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals si uz de fals .