Procurorii din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti, impreuna cu ofiteri de politie din cadrul B.C.C.O. Ploiesti, I.J.P. si S.P.I.R. Prahova, au destructurat doua grupuri infractionale organizate specializate in savarsirea de infractiuni informatice si falsificarea de mijloace de plata electronica.
In perioada 2008-2010, cele doua grupuri infractionale organizate au actionat pe teritoriul mai multor tari ale Uniunii Europene si in Australia, facand schimb de date informatice, echipamente si programe informatice obtinute ilegal, sprijinindu-se reciproc in desfasurarea activitatilor infractionale, prejudiciul produs fiind de aproximativ 600.000 euro.
Liderii celor doua grupari sunt Barsan Nicolai, unul din locotenentii lui Ion Clamparu, si Manea Nicolae, ambele persoane fiind lideri importanti ai lumii interlope prahovene.
Astazi, sub coordonarea procurorilor, au fost efectuate 21 de perchezitii pe raza judetului Prahova si in municipiul Bucuresti, ocazie cu care au fost gasite si ridicate dispozitive de citire-scriere a cardurilor tip MSR, skimmere, suporti de memorie, hard-diskuri, laptopuri, documente de transfer monetar. Intr-o dependinta a unei locuinte perchezitionate, era amenajat un loc unde se practicau in mod nelegal jocuri de noroc, locatia functionand dupa regulile de organizare a cazinourilor.

La sediul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Ploiesti au fost conduse pentru audiere 35 de persoane.
Procurorii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de initiere si constituire a unui grup infractional organizat, acces ilegal la sisteme informatice, detinere de echipamente in vederea falsificarii de instrumente de plata electronice, falsificarea si punerea in circulatie a instrumentelor de plata electronice.
La actiune au participat aproximativ 200 de politisti, jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Interventie a Jandarmeriei „Matei Basarab” din Ploiesti I.J.J. Prahova si Brigada Speciala de Interventii a Jandarmeriei.
In vederea completarii materialului probator au fost solicitate si efectuate comisii rogatorii cu autoritatile judiciare din Cehia, Portugalia, Belgia, Olanda, Grecia, Polonia si Australia.
Barsan Nicolai a mai fost anterior condamnat la o pedeapsa de 6 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de persoane.

Cercetarile continua in vederea documentarii intregii activitati infractionale.