Camera de Comert si Industrie Prahova informeaza ca deruleaza, in cadrul Programului “Erasmus pentru Tineri Antreprenori”, alaturi de partenerul leader – Quality Program din Matera, Italia si in colaborare cu Camera de Comert din Matera si Unimpresa Basilicata, proiectul MOBILITAS.

Programul este promovat si finantat de Comisia Europeana si are ca scop principal sustinerea si incurajarea mobilitatii internationale a tinerilor antreprenori, stimularea antreprenoriatului, competitivitatii, internationalizarea si cresterea numarului de noi companii constituite si de IMM-uri in Europa, prin transferul de know-how intre antreprenori deja afirmati si tineri/noi antreprenori.
Proiectul se adreseaza “Tinerilor Antreprenori”, persoane care fie intentioneaza, in mod ferm, sa-si deschida o afacere, fie au deja o societate constituita de mai putin de 3 ani, si “Antreprenorilor Gazda”, care sunt intreprinzatori cu experienta ce doresc sa-si dezvolte competentele proprii printr-o internationalizare a afacerii si printr-o cunoastere a pietei dintr-o alta tara prin intermediul gazduirii unui “Tanar Antreprenor” strain.

Proiectul prevede realizarea unei serii de stagii in strainatate pentru “Tinerii Antreprenori” din Romania pe o durata de 1–6 luni, pe parcursul carora tinerii intreprinzatori vor putea sa castige experienta lucrativa alaturi de un “Antreprenor Gazda” cu experienta din Uniunea Europeana si vor invata cum sa gestioneze si sa-si dezvolte propria afacere. Conditiile minime de eligibilitate pentru un “Tanar Antreprenor” sunt ca acesta sa aiba peste 18 ani, sa cunoasca o limba straina de circulatie internationala si sa detina un plan de afaceri viabil.

La randul lor, “Antreprenorii Gazda” din Romania au beneficiul de a lucra cu tineri antreprenori devotati si seriosi dintr-o tara europeana care contribuie cu noi idei si perspective, de a castiga noi cunostinte privind piete straine si de a avea acces la o gandire inovatoare adusa de un nou antreprenor. Conditia de eligibilitate pentru un “Antreprenor Gazda” este ca acesta sa aiba mai mult de 3 ani de experienta in activitatea antreprenoriala.

Aceste schimburi se vor face prin intermediul si cu supravegherea unei Organizatii Intermediare care in acest caz va fi Camera de Comert si Industrie Prahova.
Programul prevede acoperirea cheltuielor de transport si de sedere ale “Tinerilor Antreprenori” pe durata stagiului in strainatate, in conformitate cu realizarea proiectului de schimburi.

Atat “Tinerii Antreprenori” cat si “Antreprenorii Gazda” interesati se vor informa si se vor inscrie on-line pe site-ul www.erasmus-entrepreneurs.ue, unde isi vor deschide un cont si vor urma pasii descrisi de instructiuni, pentru a fi inclusi in baza de date si ulterior selectionati. Pentru mai multe detalii privind inscrierea, conditiile de eligibilitate, materiale necesare (CV, plan de afaceri, etc), stagiu, accesati https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/members/upload/EYE_Press_Dossier_RO_49edeadf75c8c.pdf

De asemenea, pentru nelamuriri sau pentru alte informatii, puteti sa contactati Camera de Comert si Industrie Prahova, care are calitatea de Organizatie Intermediara – IO, pentru Romania in cadrul acestui proiect, la coordonatele: tel: 0244 514530, email : externeTcciph.ro, persoana de contact: Doamna Mihaela HRISTACHE, Sef Departament Relatii Externe.