Astazi, s-au scurs cele zece zile pe care le-au avut la dispozitie firmele distribuitoare de plante si substante etnobotanice ca sa distruga stocurile ramase. pe 10 februarie, Guvernul a emis o ordonanta de urgenta prin care a interzis comercializarea unui numar de 27 de substante si noua plante etnobotanice cu efect halucinogen, asimilate drogurilor.
In perioada de zece zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta cu pricina, Serviciul Antidrog si reprezentanti ai Garzii Financiare si ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor au efectuat controale la toate cele noua magazine din judet care comercializau plante etnobotanice. Potrivit datelor oficiale, in total, au fost stranse aproximativ 3 kg de produse etnobotanice, 1348 tigari confectionate artizanal si 2790 comprimate de acest gen , in valoare de 218.039 de lei.
Ca urmare a consumului de astfel de produse etnobotanice, de la inceputul anului au fost internate la Spitalul Judetean de Urgenta trei persoane, in stare grava, iar in 2009 s-au inregistrat alte 15 cazuri.

Articolul complet poate fi citit in editia tiparita a ziarului Prahova de maine.