CSU Brasov – CSU Asesoft 78-86

Victoria pe terenul ultimei clasate nu a stat niciun moment sub semnul intrebarii, desi elevii lui Arnautovic au fost obligati sa se intrebuinteze pentru a castiga. Succesul alb-albastrilor s-a conturat abia in sfertul al treilea (26-16), iar dupa ce s-au distantat la 20 de puncte, ploiestenii au scazut ritmul jocului. Brasovenii au incercat sa tina aproape pe tabela si au avut 5 jucatori cu peste 10 puncte marcate. Suporterii echipei ploiestene si-au aplaudat favoritii la final, dar asteapta mai multa concentrare si determinare in partidele grele ce vor urma.
Inca de la pauza mare, Virgil Carutasu adunase 19 puncte si 11 recuperari, dar avea sa ramana doar cu atat, Arnautovic incercand si alte variante sub panou. Cu toate acestea, capitanul Asesoftului a fost cel mai bun marcator al echipei sale. Scorul a fost unul destul de echilibrat, gazdele marcand din toate pozitiile, norocos sau dupa sistemele gandite de Dan Calancea. Bazandu-se pe aruncari de la distanta (11 reusite din 28), Mladenovic & Co. au riscat si au surprins apararea in zona a campionilor.
Au fost si ceva faze spectaculoase, cea mai aplaudata fiind dunk-ul lui Carutasu peste adversar! La desprinderea decisiva a contribuit Kevin Burleson (15 puncte, 2×3), americanul fiind de neoprit pentru cateva minute.
Din echipa gazda s-au remarcat, prin cosuri de la distanta, Mladenovic, Marinkovic si Bubanja, cel care si-a asumat, cu riscul de a gresi, rolul de lider, tehnicul Wohlleb (18 puncte, 10 din 10 de la libere) si tanarul Chirof (14 puncte si 6 recuperari).
Astfel, Brasovul ramane pe ultimul loc cu doua victorii, iar Asesoft se mentine pe locul al doilea si asteapta meciul de sambata viitoare, cu CSM Bucuresti.
Statistici:
Brasov: Mladenovic (16, 3 rec, 3 pd); Paliciuc (4); Chirof (14, 6 rec); Bubanja (14, 7 rec, 3 pd); Marinkovic (12); Wohlleb (18)
Asesoft: Blidaru (6, 2 pd); Ilic (5, 2 rec); Hargrove (9, 2 rec, 3 pd); Burlacu (15, 7 rec); Cepulis (9); Burleson (15, 3 rec, 3 pd); Carutasu (19, 11 rec); Griffith (6, 4 rec); Kabengele (2, 5 rec, 2 pd).
Ionut GEORGESCU