* Vinul, ceaiul si ciocolata protejeaza inima si creierul. Alimentele care contin flavonoizi, precum vinul, ceaiul si ciocolata sunt substante cu actiune antioxidanta si antiinflamatorie care protejeaza inima si creierul. Mai multe cercetari efectuate in ultimii cincisprezece ani au aratat ca flavonoizii din alimente au rol protector la nivelul creierului si al inimii. Cercetarea a inceput in anii 1990, cand s-a constatat o situatie paradoxala: francezii, mai ales cei din sud-vest, au inregistrat un nivel de mortalitate cardiovasculara mai redus decat in alta parte, in pofida unui consum ridicat de grasimi saturate. Exceptia a fost atribuita consumului de vin rosu, care contine flavonoizii identificati ca fiind cei care produc acest efect benefic. De asemenea, consumul de ceai verde si negru, dar si a produselor care contin cacao scad riscul de mortalitate cardiaca si a problemelor neurodegenerative.
* Oricine isi doreste o talie supla, desi de multe ori neglijam aceasta parte a corpului: sedentarismul si alimentele nesanatoase isi spun cuvantul. Abdomenele pot cauza uneori dureri de gat si de spate si sunt destul de greu de executat in mod regulat. Se poate insa ajunge la o talie de invidiat cu ajutorul altor tipuri de exercitii, cum ar fi, spre exemplu, fandarile, mersul pe bicicleta din pozitie intins pe spate sau ridicarea picioarelor.
* Piperul, ardeiul iute si hreanul accelereaza arderile. Ardeiul iute este „prietenul” curelor de slabire, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic, autoarea cartii „Traiesc, deci ma abtin”. „La fel ca orice condiment picant, precum chili, wasabi sau tabaco, ardeiul are proprietati de ardere a grasimilor, deoarece stimuleaza productia de endorfine si adrenalina in organism si creste rata metabolismului cu 25 la suta timp de trei ore dupa masa”, explica dr. Bilic. Mai mult, specialistul sustine ca ardeiul iute stimuleaza circulatia, transpiratia si sistemul nervos, iar datorita capsaicinei, substanta responsabila de gustul iute, are efect protector pentru mucoasa stomacului. Acesta este recomandat persoanelor care sufera de ulcer sau gastrita, deoarece capsaicina imbunatateste iritatia peretelui gastric, produce sucuri protectoare si acizi care ataca bacteriile. „Acesta are efecte pozitive cardiovasculare, deoarece scade nivelul de colesterol si al aterogenezei”, spune dr. Bilic. Un alt condiment care accelereaza arderile este piperul negru. Specialistii spun ca acesta este un puternic antioxidant si antibacterian, in timp ce ardeiul iute poate stimula si imbunatati sistemul imunitar.