La sediul Prefecturii Prahova a avut loc o sedinta a Comandamentului de Iarna, convocata de prefectul Adrian Dobre, in care s-au analizat modul de actiune si rezultatele operatiilor de deszapezire.

Au fost deblocate cinci drumuri, alte sase gasindu-se intr-un stadiu avansat de curatire a carosabilului. Mentionam ca situatia drumurilor blocate prezentata dupa Comandamentul de la ora 06.00 se inrautatise in primele ore ale diminetii, urmare viscolului puternic, rezultand la ora 10.00, 17 drumuri improprii circulatiei publice.

Prefectul a cerut Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta sa monitorizeze indeaproape situatia alunecarilor de teren din zonele Bertea, Batrani si Comarnic.

Impreuna cu Inspectoratul Scolar a fost evaluata situatia scolilor, hotarandu-se reluarea cursurilor in tot judetul, mai putin in 18 de comune, majoritatea din zona de Sud, unde unitatile de invatamant vor ramane inchise si maine.

Prin ordin al prefectului, au fost suspendate, urmand a fi reprogramate, examenele pentru obtinerea permiselor de conducere auto de la Ploiesti si Campina, considerand ca sunt improprii conditiile de sustinere ale probei practce.