Geoana a propus amanarea alegerilor din PSD

* Acesta califica totul drept “intoxicare”
Presedintele PSD, Mircea Geoana, le-a propus, ieri dimineata, liderilor de organizatii si vicepresedintilor cu care s-a intalnit la biroul de la Senat, amanarea alegerilor pentru functiile de conducere centrala.
Surse care au participat la intalnire au declarat ca Geoana a propus amanarea alegerilor pentru functiile de conducere de la nivel national. Argumentele lui Geoana au fost legate de disputa creata de propunerea candidaturilor pe liste, el motivand sugestia de amanare a alegerilor si prin faptul ca in acest fel s-ar mentine unitatea partidului.
De asemenea, el a vorbit despre “atmosfera tensionata” creata in partid si de faptul ca o confruntare intre candidatii la sefia PSD va da satisfactie adversarilor politici, care ar dori sa vada “sange pe pereti”. Sursele mentionate au aratat ca sugestia facuta de Geoana nu a fost impartasita decat de vicepresedintele Constantin Nita.
La intalnirea de la Senat au participat, printre altii, Adrian Nastase, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ioan Stan, Dan Sova, Rovana Plumb.
In cursul zilei de ieri, Mircea Geoana a declarat insa ca nu a facut nicio propunere privind amanarea Congresului PSD programat pentru astazi, calificand totul ca fiind doar “intoxicare”.

Adrian Nastase il voteaza pe Victor Ponta

“La Congres, il voi sustine pe Victor Ponta pentru functia de presedinte al PSD”, scrie pe blogul sau presedintele Consiliului National al social-democratilor, Adrian Nastase. Este o solutie care a aparut atunci cand era “mai putin probabil”, iar Ponta “poate ajunge, la doar 37 de ani, cel mai tanar presedinte al unui partid atat de mare, impotriva oricaror calcule”, sustine Nastase.
Liderul social-democrat scrie ca aceasta “este o sansa uriasa pentru partidul nostru. Fiindca PSD ar avea un nou inceput punand in frunte o echipa noua, condusa de data aceasta de tineri, de cei care vor fi in prima linie in campaniile electorale din 2012 si 2014″. Nastase aminteste ca l-a ajutat pe Victor Ponta, “la inceputul carierei sale, sa intre in Guvern si sa intre in PSD”.
“L-am sprijinit sa ajunga lider al TSD si a devenit apoi cel mai dinamic sef de organizatie de tineret din tara. Imi este usor sa il sustin, fiindca Victor Ponta are majoritatea calitatilor pe care eu cred ca ar trebui sa le aiba un lider autentic”, sustine Nastase, care face o lista a calitatilor lui Ponta.
Prima calitate pentru care Nastase il sprijina pe Ponta la sefia PSD: este rational si gandeste cu mintea lui. “Invata din greseli, inclusiv din ale altora, motiv pentru care sunt convins ca nu va repeta greselile lui Mircea Geoana. Sper ca nici pe ale mele”, continua Nastase.
Social-democratul precizeaza cu aceasta ocazie ca retragerea sa din cursa pentru presedintia PSD a permis lansarea candidaturii lui Victor Ponta. “Din anumite puncte de vedere, Victor Ponta reprezinta o mai mare schimbare pentru PSD decat Adrian Nastase”, comenteaza el.