Primarul municipiului Ploiesti solicita asociatiilor de locatari, institutiile publice si societatilor comerciale sa deszapezeasca spatiile din jurul imobilelor, astfel incat sa se poata circula in conditii normale. Volosevici ii roaga pe ploiesteni sa utilizeze, pe cat este posibil, transportul in comun, sa echipeze masinile personale cu cauciucuri de iarna, sa nu parcheze pe carosabil, sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si sa pastreze intersectiile libere.

Astazi, in cadrul Comandamentului de deszapezire, primarul Andrei Volosevici l-a invitat si pe domnul Florin Barbas, un ploiestean care locuieste pe strada Stefan cel Mare, pentru a le expune celor prezenti punctul de vedere al unui cetatean obisnuit in legatura cu modul in care se efectueaza operatiunile de deszapezire ale orasului. „Nu este problema mea, ca simplu cetatean, cine ar trebui sa se ocupe de deszapezirea orasului. Eu stiu ca imi platesc impozitele la timp si vreau sa am conditii decente pentru a putea ajunge la serviciu”, a spus Florin Barbas. Primarul Andrei Volosevici a spus ca impartaseste parerea domnului Barbas si a solicitat operatorului de salubritate sa inchirieze si alte utilaje pentru a deszapezi orasul in conditii optime.

In plus, a fost intocmit un plan pentru ridicare zapezii din principalele zone din oras, plan care va fi pus in desfasurare incepand din aceasta dupa amiaza.