Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a iniţiat un proiect de Ordonanţă de Guvern privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.
Potrivit proiectului, începând cu data de 1 august 2010 nu vor mai fi eliberate roviniete autocolante, tariful de utilizare al drumurilor urmând a fi achitat numai prin intermediul unui sistem informatic.
Rovinieta este definită în acest proiect drept dovada scrisă sau în format electronic care atestă achitarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România. Emiterea, monitorizarea şi controlul rovinietei se vor realiza printr-un sistem ce permite achitarea tarifului de utilizare prin mijloace informatice, gestiunea datelor privind vehiculele cu drept de utilizare, monitorizarea şi controlul achitării tarifului de utilizare.

Sistemul informatic de emitere, gestiune monitorizare si control al rovinietei electronice este util, în principal, pentru creşterea colectării veniturilor, prin gestiunea coordonată a reţelei, având în vedere faptul că în prezent acest tarif nu este încasat într-o proporţie corespunzătoare.

Cititi mai multe despre acest subiect pe site-ul Ministerului Transportului si Infrastructurii.