Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, ieri, în jurul orei 5.30, Dispeceratul Poliţiei municipiului Ploieşti a fost sesizat printr-un apel telefonic anonim, efectuat la numărul 112, care anunţa că în incinta unui hotel din Ploiesti este amplasată o bombă.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă compusă din lucrători ai Politiei Municipiului Ploiesti, Sectia 1 Politie, reprezentanţi ai Detasamentului de Pompieri ” Şerban Cantacuzino” şi un echipaj al Serviciului SMURD. Aceasta a constatat că alarma a fost falsă.
În urma verificărilor efectuate, a fost identificat bărbatul care a efectuat apelul. Este vorba de P. LEONTE, de 46 ani, în com. Calafindeşti, jud. Suceava, care, în noaptea de 10/11 ianuarie, s-a cazat în unitatea hotelieră respectivă.
Apelantul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, conform prevederilor art 32 alin. 1 lit. b din O.U.G. nr. 34/2008 privind organizarea si functionarea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenţă. Totodată, P. Leonte a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploiesti – Secţia Psihiatrie.