Rezerva fara debut
Al treilea portar al Astrei, in acest tur de campionat, Daniel Popa, este un caz special. Asta pentru ca acesta nu a apucat sa bifeze niciun minut oficial pentru Astra, in acest sezon, in care, totusi, are ce povesti! Imprumutat la Dunarea Giurgiu, unde a aparat intr-un meci de Cupa a Romaniei, Popa a fost retrimis Astrei, dupa etapa a cincea, cand divizionara ploiesteana invingea Rapidul!
Asta pentru ca, la Giurgiu urma sa mearga Alexandru Iatan, internationalul de juniori care si-a si gasit tragicul sfarsit, acolo…
Popa a revenit la Astra, unde a prins banca de rezerve cand Munteanu a fost accidentat sau suspendat, el nefiind “aruncat” in lupta nici macar un minut, in campionat, sau in Cupa Romaniei, care a fost “exclusiv” treaba lui Miron.
Povestea lui Daniel Popa incepe in divizia C, el fiind unul dintre fotbalistii adusi de fosta conducere, de la Dunarea Calarasi, unde s-au platit circa 5000 de euro, pentru serviciile sale, jucatorul fiind recomandat de un apropiat al conducerii ploiestene, din zona, care a decedat, intre timp.
Antrenat de Dumitru Jipa, care a avut incredere in el, Popa a stat pe tusa in divizia C, unde era important ca juniorul Iatan sa fie in poarta, apoi, a avut cateva sanse in liga secunda. Cel mai bun meci al sau la FC Ploiesti, pe atunci, este in “Regie”, la acel 2-1 in fata celor de la Sportul Studentesc, unde a aparat excelent, dar “CV-ul” sau la echipa ploiesteana cuprinde si cateva prestatii slabe, hilare chiar, precum cele cu Ceahlaul (scor 0-1, cand a degajat in Rohat, mingea sarind in poarta) sau cu Petrolul, in retur, la 2-2, cand o degajare gresita a sa a dus la marcarea golului doi de catre echipa lui Eusebiu Tudor.
Ramane de vazut daca pe Popa il va mai prinde primavara la Astra, fiind greu de crezut ca va mai beneficia, inca o data, de o conjunctura favorabila.
Marian DIMA