Este in firea lucrurilor ca omul sa mai spere si in minuni. Astfel se face ca, de exemplu, casele de pariuri au devenit, duminica, a doua circumscriptie de vot, atat in Bucuresti, cat si in Ploiesti. Cotele, dincolo de cele clasice – 1, 20 ca va castiga Manchester United ws. Aston Villa erau, la ora 10, de 1.90 T.B. – ceea ce inseamna Traian Basescu, nu Tribunalul Bucuresti, acolo unde cum e regula, se duc rromii cu toata “ flota” pentru a intimida martorii – musi, matrozi, exclusi si cate unul aciuat prin tara Romania si 2,60 M.G. – abrevierea de la Mircea Geoana, sa nu mai transformam totul in aluzii, ci in iluzii spulberate…
A crezut in minuni

La coada din Gara de Nord – Bucuresti si, mai ales, la Sud – Ploiesti sunt sperantele pariorilor. “ Exista un Dumnezeu pe lumea asta, o bomba nu cade de doua ori in acelasi spatiu de doi pe doi, deci tot asa nu pot rata castigul de data asta. Exit-poolurile de pe site-urile televiziunilor l-au dat castigator pe Geoana. Este legal, este corect? Cat despre moral, ce sa mai vorbim in tara asta? Moralitatea este pentru prosti, eu vreau sa fiu invingator. Eu ma confund cu tara, in suflet si simtiri cu ala pe care am pariat – T.B. Fie ca votantilor de dupa ora 13 sa le vina mintea la cap si, nu in cele din urma, hainele de sarbatoare mai aproape, ca nu se cade- mai ales in mediul rural – sa te duci imbracat ca la sapa. Pardon, la cules de coceni, la stransul si legatul snopilor, ca iau bataie de ma zvanta astia. Astia fiind camatarii de la care am imprumutat o suma rezonabila pentru creditori, imposibil de achitat, intr-o luna, pentru creditor, adica pentru mine. Vorba lui Churchill, de care putini isi aduc aminte – „Niciodata, atat de putini nu au facut atat de multe (rele.-n.n) pentru tara asta”. Nu ca m-ar durea in cot de neam, ci de veniturile mele, in perspectiva lui 2010, an secetos, si la brau nu prea gros.
Pe surse, pe resurse
„Un post de televiziune si un ziar ofera, online (pesurse.ro), date despre situatia la zi in agricultura. Pardon, in alegatura. Ca de fapt, ce-am semanat, am cules. Fiindca am fi plantat Vant, si am cules furtuna. “Cata deznadejde pasii nostri – adica ai mei – poarta. Ma uit la cote si nu-mi vine sa cred T.B. – 4,60, M.G. -140. Dracu e si mai negru …. Din experientele mele de parior, care a pierdut pe cota (nu vorbesc despre aia unica, de impozitare) Barcelonei, de 1,20 in meciul cu rusii de la Gazprom TSK Moscova, ar reiesi ca inca se mai poate intoarce scorul dupa pauza.
Adica dupa ce taranul roman a venit de la biserica. Cunoscator sau nu al cartilor lui Blaga – este adeptul principiului ca vesnicia s-a nascut la sat. Altfel spus, inca cinci ani de mandat, adaugati la fosti cinci, dau in total zece, ceea ce chiar si eu recunosc ca inseamna mult, mult rau de tot. O eternitate si ceva…
Iar adevarul ca planul peste cap mi-a fost dat de publicarea pe surse, pe resurse, pe alte posturi live, de rezultatele preliminare de la ora 13. M.G. conduce in fata lui T.B cu 6%”.
Resemnarea

„Din faza grupelor de-acum doua saptamani iesit, domtpresedinte inca ar putea mobiliza electoratul. Ar putea pune o vorba, acolo, prin care sa fie decretata stare de necesitate. S-ar duce de rapa urnele, circumscriptiile, totul, toate, Pariul meu cu presedentia ar capata cota 1, adica nici c-as pierde, nici c-as castiga. As reveni la o viata normala, cum isi doresc toti romanii, mai ales cei din Noua Zeelanda, care au inceput de ieri a vota. Simt enorm, vaz monstruos. Simt cum imi aluneca covorul rosu de sub picioare, cum calca peste el – si peste mine – un altul. Si, ca un facut, acest altul va fi boicotat, blamat, respins, evocat, huiduit peste alti cinci ani. Eu si alde altii ca mine, care au sperat intr-o imbogatire peste noapte, mai avem de asteptat. Cat timp, cata rabdare sa mai avem ?
Pana la viitoarele alegeri, ca istoria noastra se repeta ba tragic, ba derizoriu. Chip de scapare nici pentru mine, ca persoana care are capital subscris de la imprumutatori, nici pentru aia care au rate la banci, nu este.
Euro va sari peste 5 lei, iar pe toti ne ia… foamea”.
T.FLORIN