CSA Steaua Turabo – CSU Asesoft Ploiesti 68-63

Se anunta un meci usor pentru Asesoft. Ronald Timus si Mounty Mack erau spectatorii de lux pentru “militari”, singura bucurie a lui Teo Cizmic fiind revenirea lui Bogdan Popescu dupa o lunga accidentare. Nu a fost asa, cu toate ca nimeni din sala “Mihai Viteazu” nu si-ar fi imaginat inainte de primul fluier ca CSU Asesoft poate pierde duelul cu nou-promovata.
In primul sfert, gazdele au marcat de mai multe ori din afara semicercului sau cu fault. Cateva mingi pierdute de Kevin Burleson si mai multe ratari consecutive au pus echipa Steaua in avantaj. Kabengele a ratat un dunk si a comis trei faulturi, in timp ce apararea a primit 23 de puncte in primele zece minute.
Cu Ilic, Carutasu si Cepulis in teren, jocul a capatat un plus de dinamism si agresivitate in defensiva. Dupa doar un minut, scorul era egal iar Asesoft se pregatea sa se desprinda decisiv. Burleson si Hargrove au continuat sa patrunda pe aceleasi spatii lasate libere de gazde inca din primul sfert. Era clar o paine de mancat, Papic si Minea nefiind foarte mobili. Carutasu a recuperat de doua ori in ofensiva si l-a asistat pe Ilic, foarte activ sub panou. Burleson a marcat prin slam-dunk iar jocul incepea sa mearga din ce in ce mai bine cu toate ca arbitrii intalnirii s-au intrecut in decizii aiurea. Cu Ilic lovit si in plina figura si pe foaia de joc (4 faulturi), dupa un tehnic si un antisportiv, Steaua a condus la pauza cu 44 la 42.
Fara cei doi americani, Steaua a practicat un joc mult mai colectiv, iar scorul a ramas strans si de-a lungul sfertului al treilea. Am vazut un cos superb al tanarului fundas Dani Popescu, un dunk al lui Hargrove si un pragmatism desavarsit al lui Carutasu in aparare. Burlacu a purtat duelul serii cu Bogdan Popescu, lupta dintre cei doi “cocosi” extrem de ambitiosi fiind echilibrata.
Sfertul al patrulea a inceput cu doua cosuri de la distanta ale lui Cepulis si Blidaru, care au dus scorul la 59 – 51 pentru CSU. Nu a fost insa decat un foc de paie, Dani Popescu si Adrian Voinescu raspunzand cu aceeasi moneda. Au fost minute bune in care niciuna dintre echipe nu a marcat, astfel ca Steaua a intrat in ultimele 30 de secunde cu un avantaj minim 64 la 63. Papic a inscris de langa Burlacu iar Asesoft avea nevoie de un cos de la distanta cu 17 secunde inainte de final. Hargrove a aruncat peste adversar, iar partida s-a incheiat cu scorul de 68 la 63 pentru formatia gazda, dupa inca doua aruncari libere fructificate.
Steaua
Voinescu 14 p; Minea 4 p; Popescu 10 p; Pantelic 8p; Papic 20 p; Popescu 8p; Gutoaie 4p;
Echipa: 2p-48%, 3p-20%, 1p-80%, 39 rec, 8 pd, 16 mp, 6 mc.
CSU Asesoft
Blidaru 5p, 1 pd; Ilic 12p, 4 rec; Hargrove 4p; Burlacu 11p, 11 rec; Cepulis 12p; Burleson 14p, 1 pd; Carutasu 1p, 6 rec; Griffith 4p, 2 rec.
Echipa:2p-36%, 3p-30%, 1p-82%, 41 rec, 14 pd, 13 mp, 8 mc.
Ionut GEORGESCU