Saptamana trecuta, lotul national de box tineret s-a aflat in Azerbaidjan, participand la un turneu international de pregatire. Echipele vizeaza pentru participarea de anul viitor la prima editie a Jocurilor Olimpice pentru tineret, care se va desfasura in perioada 14-26 august, in Singapore.
Din lotul Romaniei antrenat de catre Miti Mateescu, singurul pugilist care a castigat a fost ploiesteanul Amancio Paraschiv, (in foto) de la CS Conpet-Stelica Box. Astfel, Amancio s-a revansat oarecum pentru infrangerea din finala Campionatului national, desfasurat in octombrie, cand a pierdut pentru prima oara dupa o perioada de trei ani de invincibilitate.
In competitia internationala, acesta a castigat trei meciuri, la categoria 57 kg, impunandu-se in ultimul act chiar in detrimentul unui pugilist din tara gazda, dupa ce in prima intalnire a invins un reprezentant din Franta.
In urma rezultatelor obtinute, Amancio Paraschiv se anunta a fi printre favoritii lotului national la intrecerea din Singapore, de anul viitor. Cu toate ca ne aflam aproape de finalul anului, pentru pugilistul ploiestean nu s-a incheiat inca sezonul, urmand ca in zilele de 14-15 decembrie sa fie prezent la un turneu important de tineret, care se va desfasura la Iasi. Pana atunci, acesta continua sa se antreneze alaturi de lotul national, la Mangalia.
Conducatorul clubului ploiestean, antrenorul emerit Emil Popa, a dorit sa ne precizeze ca este foarte multumit de evolutia sportivului sau, punandu-si mari sperante in evolutia din viitor a acestuia.
Petre APOSTOL