CFR Cluj – Astra Ploiesti 1-0 (0-0)
Stadion: „Dr. Constantin Radulescu” Cluj. Spectatori: cca 1500. A marcat: Dubarbier (54)
CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Cabrera, Cadu (cpt), Panin (45 Stancioiu) – Muresan, Dani, Dubarbier, Nei (46 Flores) – Deac, Traore (69 Didi). Antrenor: Toni Coceicao.
Astra Ploiesti: Miron – Mihalache, Rohat (cpt), Vlaicu, Craciun (61 Cornea)– Stratila (77 Gafita), Takayuki (65 Hatchi), V. Gheorghe, Paulinho – Paun, Miranda. Antrenor: Nicolo Napoli
Avertismente: Dubarbier (22), Tony (90)/ Takayuki (36).
Eliminare: Nuno Claro (44)
Arbitri: Robert Dumitru (Brasov) – Octavian Sovre (Oradea), Eduard Ungureanu (Bucuresti).
Observatori: Cornel Sorescu (Pitesti, FRF- pentru arbitraj), Alexandru Boc (Bucuresti, LPF – pentru organizare)
Jucatorul meciului: Sebastian Dubarbier
Astra s-a intors pe locurile retrogradabile, pe care le parasise acum doua luni! Gruparea din “9 Mai” este “prima sub linie”, dupa ce a luat un singur punct, din 9 posibile, in ultimele trei meciuri, recenta infrangere fiind una frustranta, pentru ca Astra a parut ca poate da lovitura la Cluj, dar nu a reusit mai mult decat un esec “onorabil”, 1-0 in fata unei foste campioane. Prima repriza a fost una cu foarte putine faze de poarta, Miron parand sigur pe el in fata atacurilor sterile ale gazdelor.
Nuno K1
Paradoxal, Astra a jucat parca mai slab in superioritate numerica! Dupa ce portarul gazdelor, Nuno Claro, a fost eliminat, in min. 44, pentru fault, ca ultim aparator, in afara careului, la Paun, gazdele parca s-au “trezit” si au jucat mai bine! Conceicao a renuntat la Panin, dar omul in minus nu s-a vazut, Astra nereusind sa-si creeze mari ocazii de gol, pana la final, in timp ce clujenii au avut un forcing nebun in startul reprizei secunde, in care, mai intai, Miron a salvat miraculos, de doua ori, in fata lui Traore, apoi Dubarbier a dat lovitura, cu unicul gol al partidei marcat de langa un Vlaicu inexistent la marcaj, in acea faza.
Taka, la primul galben
Japonezul Astrei, Seto Takayuki, a facut unul dintre mecurile mai putin reusite, luand si primul sau avertisment in Liga I, dupa ce a primit cate unul, pe sezon, in divizia C si in B! Poate si din aceasta cauza, Napoli l-a schimbat pe “Taka”, fiind pentru prima data cand japonezul nu bifeaza cele 90 de minute. La Cluj a debutat si noua achizitie, Cornel Cornea, care a fost prima optiune, pentru schimbare, a lui Napoli, desi venise de doar trei zile la echipa!
Au ratat o prima “super”
Astrei i-ar fi fost la indemana sa bifeze un rezultat bun la Cluj, motivatia jucatorilor fiind la cote inalte. Asta pentru ca directorul general, Marcel Iancu, “coborat in iarba”, pe banca tehnica, in locul “suspendatului” Costel Lazar, a anuntat o prima generoasa: 1000 de euro la egal si de trei ori mai mult la victorie! Astristi au primit, dupa esec, doar cateva zile libere de la antrenorul Nicolo Napoli, care a programat primul antrenament al saptamanii miercuri, campionatul fiind intrerupt o saptamana. “Am facut o prima repriza buna, dar a doua nu a mai fost asa. Nu am reusit sa profitam de omul in plus pentru ca nu am dus mingea prea des in atac. Speram la ceva mai mult, mai ales de pe partile laterale, din pacate n-am avut nicio reactie la golul lui Dubarbier. Sunt un pic nervos pentru ca voiam mai mult de la jucatorii nostri, mai ales dupa rezultatul nefavorabil al CFR-ului in Europa League” – a concluzionat Napoli, prestatia elevilor sai.
Astra – Dinamo se joaca miercuri
Jocul contand pentru sferturile Cupei Romaniei „Timisoreana”, dintre Astra Ploiesti si Dinamo Bucuresti – a fost programat pentru ziua de miercuri, 18 noiembrie. Partida de pe arena din Cartierul de Vest al Ploiestiului – care va fi televizata, in direct de ProTV – va incepe la ora 20,15, fiind prima intalnire dintre cele doua grupari, care se vor intrece, tot la Ploiesti, si in campionat, la inceputul lunii decembrie.
Marian DIMA