Candidatul independent la functia de presedinte, Sorin Oprescu, a declarat, intr-o conferinta de presa la Caracal, ca aproape tot electoratul lui Mircea Geoana, daca acesta nu va intra in turul doi, va veni inspre el. “Am fost colegi 15 ani, iar acest lucru nu se poate uita. Mintea si inima mea au fost in PSD. Am fost si raman un om de stanga. Acesta este si motivul pentru care unele idei ale mele sunt catalogate a fi de stanga. Principiul legat de pensia unica va suna a principiu de stanga din acest motiv”, a spus Oprescu.
Sorin Oprescu a declarat, cu doua ore inainte de conferinta, ca 88% din electoratul sau, in cazul in care nu va intra in turul doi, se va indrepta, potrivit studiilor facute de echipa sa, spre Traian Basescu. El a mai precizat ca, in ceea ce priveste electoratul lui Crin Antonescu, in mare parte acesta il va sustine pe Mircea Geoana in cazul in care in turul doi se vor intalni liderul social-democrat si Traian Basescu.
Oprescu a spus ca, desi va merge in turul doi la vot, nu-i va acorda increderea nici lui Traian Basescu si nici lui Mircea Geoana, ba mai mult, a afirmat ca nu va iesi sa spuna electoratului sau pe cine sa sustina, pentru ca electoratul simte ce este mai bine pentru el.