Meci in ziua votului
Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a anuntat la inceputul acestei saptamani, pe site-ul oficial, programul etapei a XIV-a a Ligii I, conform caruia meciul Gloria Bistrita – FC Brasov se va disputa in ziua alegerilor prezidentiale, desi FRF a precizat, saptamana trecuta, ca la 22 noiembrie nu va avea loc nicio partida. Conform unor surse din cadrul LPF, forul a luat aceasta decizie considerand ca partida de la Bistrita este una fara riscuri si se poate disputa in aceeasi zi cu alegerile prezidentiale.
Federatia Romana de Fotbal (FRF) a anuntat, saptamana trecuta, ca duminica, 22 noiembrie, in ziua alegerilor prezidentiale, nu se va disputa niciun joc oficial, indiferent de esalon.Conform site-ului oficial al LPF, programul partidelor din etapa a XIV-a a Ligii I este urmatorul:Vineri, 20 noiembrie : Unirea Alba Iulia – Otelul Galati, ora 14.00;FC Rapid – Gaz Metan Medias, ora 19.30; Sambata, 21 noiembrie: International Curtea de Arges – Unirea Urziceni, ora 16.00; Poli Iasi – Pandurii Targu Jiu, ora 16.00,Astra Ploiesti – FC Steaua, ora 18.00;FC Timisoara – FC Dinamo, ora 20.00;Duminica, 22 noiembrie:Gloria Bistrita – FC Brasov, ora 17.00; Luni, 23 noiembrie:Universitatea Craiova – Ceahlaul Piatra Neamt, ora 14.00;FC Vaslui – CFR Cluj, ora 16.00.
Directorul general al Federatiei Romane de Fotbal, Ionut Lupescu, a declarat ca programarea partidei dintre Gloria Bistrita si FC Brasov, din etapa a XIV-a a Ligii I, in ziua alegerilor prezidentiale este problema Ligii Profesioniste de Fotbal.”Este treaba celor de la LPF daca au pus acel meci in data de 22 noiembrie. Noi nu organizam meciuri in Liga I, asa ca nu ne priveste acest aspect”, a spus Lupescu.
Rapidul = a sasea parte din averea lui Copos
Clubul Rapid are o valoare de piata de 33 milioane de euro. Cifra reprezinta a sasea parte din averea principalului finantator al clubului, George Copos. Potrivit revistei Forbes, in 2009, averea lui Copos a scazut cu 90 milioane de euro, pana la 200-210 milioane de euro. George Copos, aflat pe primul loc in ierarhia finantatorilor din fotbalul autohton, este dispus sa vanda Rapidul pentru zece milioane de euro, atat cat reprezinta datoriile clubului, plus un leu, simbolic. “Datoriile alb-visinii”, desi ar constitui un pret posibil in vremuri de criza, pot fi privite mai degraba ca fiind inceputul unei negocieri. Un calcul “rapid” situeaza valoarea clubului la 33 milioane de euro, daca sunt insumate datoriile, veniturile si cota de piata a fotbalistilor aflati sub contract. “Farmecul vietii” este mai ieftin decat Steaua, club a carui valoare de piata se ridica la aproape 45 milioane de euro.
Sanctiune pentru Dinamo, din cauza suporterilor
Gruparea FC Dinamo va fi amendata pentru ca suporterii formatiei din Soseaua Stefan cel Mare au afisat bannere care contineau mesaje cu caracter rasist in timpul derbiului cu Rapid, a declarat purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti. “Inainte de inceperea fiecarui meci, firma de paza impreuna cu observatorul si reprezentantii clubului gazda trebuie sa citeasca toate mesajele de pe bannerele care intra pe stadion. Acum, aceste bannere nu au fost controlate si nu se stie de ce. Nu le-au prezentat, nu stim de ce, dar clubul va fi sanctionat cu amenda pentru afisarea bannerelor cu mesaje cu caracter rasist”, au declarat reprezentantii Jandarmeriei. Oficialul Jandarmeriei a afirmat ca amenda aplicata clubului organizator va fi platita de catre firma de paza care a fost angajata sa asigure ordinea pe stadion. “Conform legii, Jandarmeria nu poate aplica decat o amenda clubului organizator. Amenda pentru firma de paza contractanta, conform legii este infima, maximum 5 milioane de lei vechi. Dar am inteles ca organizatorul stipuleaza in contract ca toate amenzile pe care le incaseaza sa fie suportate de catre firma de paza”, a precizat purtatorul de cuvant. Galeria echipei Dinamo a scandat “mori tigane”, de mai multe ori pe parcursul partidei cu Rapid. Fanii dinamovisti au realizat un moment coregrafic, afisand un banner cu textul “Membrii PCH si-au luat un nou aparat, stati drepti, zambiti sa iasa totul minunat”, insotit de un alt afis care prezenta un aparat de fotografiat. Apoi galeria dinamovista a prezentat un banner in care apareau persoane de culoare.