* Privitul timp indelungat la televizor creste riscul de depresie. Copiii care isi petrec multe ore in fata televizorului si se culca foarte tarziu sunt predispusi la aparitia depresiei, atentioneaza autorii unui studiu realizat la Universitatea de Stat din Ohio (SUA) si publicat in editia on-line a ziarului Telegraph. Medicii considera ca expunerea indelungata la lumina artificiala, precum cea a televizorului sau a calculatorului, are efecte negative asupra sanatatii emotionale a oamenilor, astfel ca le modifica starea de spirit si poate duce la simptome similare cu cele ale depresiei, precum lipsa de energie sau a entuziasmului. Mai mult, atrag atentia specialistii, lumina albastruie a televizorului este nociva.
* Varicela si gripa sunt bolile cele mai contagioase. Doar un singur individ poate imbolnavi alte o suta de persoane, avertizeaza medicii. In cazul varicelei, vaccinul asigura imunitate doar daca este administrat in copilarie. Vaccinul antigripal trebuie repetat in fiecare perioada cu risc mare de imbolnavire. Intr-un clasament al celor mai molipsitoare boli, gripa, varicela, rujeola si rubeola ocupa primele patru pozitii. Fiecare dintre aceste afectiuni este produsa de un virus care se transmite pe cale aeriana si, prin urmare, bolnavul trebuie sa evite contactul cu cei din jur.
* Lungimea degetelor dezvaluie tendintele comportamentale. Antropologii au descoperit, recent, ca hormonii androgeni influenteaza in mod direct tendintele comportamentale ale unei persoane, in special prin cresterea caracteristicilor masculine, cum ar fi agresivitatea si puterea de lupta. Potrivit specialistilor, aceste caracteristici pot fi detectate si prin masurarea lungimii degetelor, stiut fiind faptul ca un nivel crescut de adrogeni, cum ar fi testosteronul, determina cresterea inelarului, in comparatie cu aratatorul.