Judecatoria sectorului 4 a decis condamnarea la trei ani de inchisoare cu suspendare a fiului lui Hildegard Puwak – fost ministru PSD al Integrarii Europene – pentru deturnare de fonduri si schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene.
Solutia poate fi atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.
Procurorii anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a lui Mihai Puwak in decembrie 2007.
Mihai Puwak, asociat si administrator al societatii “P&I International” SRL, a fost judecat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata, deturnare de fonduri, precum si de schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, care au creat un prejudiciu de 32.160 euro in dauna bugetului general al Comunitatilor Europene.
In 12 iulie 2007, intr-un dosar separat, procurorii DNA l-au trimis in judecata si pe Iosif Mihai Puwak, sotul lui Hildegard Puwak, in calitate de asociat si administrator al firmei S.C. Geroconstruct SRL.
In 4 iulie, Iosif Mihai Puwak a fost condamnat, definitiv, la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri europene, de Curtea de Apel Bucursti.