* Astra Ploiesti – Steaua Bucuresti 2-1 (0-1)
Stadion: Astra. Spectatori: 5.500. Au marcat: Paun (55 si 90) / Kapetanos (16)
Astra Ploiesti: Miron – Mihalache, Oprsal, Rohat, Craciun – Paulinho, Takayuki, Gheorghe, Paun (92 Vadrariu) – Djokic (86 Cornea), Miranda. Antrenor: Nicolo Napoli
Steaua: Zapata – Petre Marin, Ghionea, Baciu, Rada – Szekely (80 D. Moreno), Toja, Plesan (13 Tanase), Nicolita – Surdu (67 Stancu), Kapetanos. Antrenor: Mihai Stoichita.
Avertismente: G. Paun (58), Gheorghe (73) / Baciu (29)
Arbitri: Ovidiu Hategan (Arad) – Daniel Hulubei (Vaslui), Mihai Artene (Vaslui).
Observatori: Stefan Constantin (Bucuresti), Romao Pascu (Brasov)
Jucatorul meciului: Georgian Paun.
Seria de rezultate negative inregistrate de Astra, care ajunsese pe locurile retrogradabile, s-a incheiat luni seara, dubla lui Georgian Paun aducand o victorie superba, trei puncte, care au “saltat” echipa intr-o zona mai linistita si un important capital de moral pentru Nicolo Napoli, care a aratat, inca o data, ca are valoare.
Dupa ce a revenit pe tabela in fata Rapidului, de la 0-1, castigand, Astra a reusit acelasi lucru si cu Steaua, intr-o repriza secunda magnifica, atacantul Georgian Paun facand rolul vietii: doua goluri, unul mai frumos decat altul.
Meciul cu Steaua a inceput prost pentru Astra, care a luat gol de la Kapetanos, dupa o faza in care grecul a marcat cu capul (min. 16), prima parte aratand o formatie ploiesteana fara prea mari “perspective”. Mutarea meciului a facut-o Nicolo Napoli, italianul trecandu-l pe Paun varf, langa Miranda si retragandu-l pe Djokic, miscare ce s-a dovedit decisiva, jocul Astrei schimbandu-se mult in bine. Ploiestenii au crezut in… Steaua lor, au egalat dupa o faza de atac in care stelistii nu au stiut de ei, in propriul careu (Paun- min. 55, dupa o actiune la care au mai participat Paulinho, Takayuki si Miranda), apoi au dat lovitura cu “sutul vietii”, din min. 90, prins de acelasi Paun, care a realizat primele sale doua goluri in Liga I, chiar impotriva Stelei. Victorie de mare efect, care a ridicat in picioare tribunele pline din “9 Mai”, visul ploiestenilor de a vedea o echipa capabila sa bata fortele campionatului implinindu-se, cel putin pentru inca un meci.
Declaratii dupa meci:
l Mihai Stoichita: “Am facut niste greseli de copii in aparare. Cand ai 1-0 si ratezi asa…nu se poate. Si terenul a fost prost. Noi am incercat sa construim, dar terenul ne-a impiedicat. E important acest rezultat, la pauza eram pe primul loc, acum nu mai suntem. Asta e, suntem la 3 puncte de primul loc”.
l Nicolo Napoli: “Sunt bucuros in special pentru baieti, deoarece au reusit sa intoarca rezultatul si sa aduca victoria. Noi jucam toate meciurile la victorie, cel putin asta le cer eu baietilor la intrarea pe teren. Pentru mine, cel mai greu a fost sa ii conving pe baieti ca toate meciurile sunt la fel, indiferent de numele adversarului. Chiar daca suntem o echipa mica, trebuie sa avem mentalitate de invingatori. Nu uitati ca victoria noastra vine la cateva zile dupa meciul din Cupa Romaniei, cu Dinamo. Am jucat cu toate echipele din fruntea campionatului, dar cea mai buna impresie mi-au lasat Unirea Urziceni si FC Vaslui, care cred ca se vor lupta pentru titlul de campioana”.
Steaua de … 3 stele
Delegatia echipei Steaua Bucuresti a sosit de duminica seara in Ploiesti, surprinzator fiind locul de cazare ales de ros-albastrii, care au preferat un hotel de 2 si 3 stele, situat in oras, unde stau, mai ales, echipele de esalon secund cand joaca la Ploiesti! Stelistii au stat la “Nord”, varianta de 3 stele, semn ca a ajuns criza si in Ghencea, pretul unui loc in camera fiind de circa 100 de ron! Chiar si asa, modernul autocar al echipei Steaua a atras atentia in parcarea hotelului, fiind luat cu asalt de fanii echipei, din Ploiesti, care s-au fotografiat alaturi de el!
Djokic a scapat de o noua eliminare!
Atacantul sarb Dusan Djokic a revenit pe teren, ca titular, dupa meciul cu Ceahlaul, in care fusese eliminat, pentru ca a lovit cu cotul. Djokic a fost la un pas sa “recidiveze”, facandu-l K.O. pe Plesan, la un duel aerian, in minutul 11, petrecut la jumatatea terenului! Sarbul nu a fost vazut de centralul Ovidiu Hategan, care l-ar fi eliminat, “victima” sa, Plesan, alegandu-se cu o fisura de pomete!
Vineri, la Galati
Astra nu are parte de cel mai fericit program, dupa dificila partida cu Steaua, de luni, urmatorul meci al echipei ploiestene fiind chiar vineri! Liga Profesionista de Fotbal a anuntat programul etapei a XV-a, jocul dintre Otelul Galati si Astra fiind chiar primul al etapei, vineri 27 noiembrie, de la orele 14.00, astfel ca elevii lui Nicolo Napoli nu vor avea decat patru zile sa pregateasca aceasta dificila confruntare. Meciul va fi transmis de GSP TV.
Marian DIMA