Situatia locativa a zeci de tineri din Plopeni care nu dispun de bani pentru a-si cumpara case se va schimba, incepand de anul viitor, datorita faptului ca autoritatile locale au hotarat sa achizitioneze si sa reabiliteze un camin ce a apartinut Uzinei Mecanice din localitate.
Scaderea preturilor la vanzarile de imobile a condus si la micsorarea pretului de achizitie a caminului nr. 5, pe care primarul Dragos Nita a pus ochii pentru a-l reface si, astfel, sa-i poata ajuta pe locuitorii saraci ai orasului, prin atribuirea de locuinte sociale. In sedinta de ieri a Consiliului Local Plopeni, caminul UM Plopeni a trecut in administrarea autoritatii locale, astfel putandu-se trece la reabilitarea acestuia. „Pretul caminului a scazut, in momentul actual, la aproximativ 2,8 miliarde de lei vechi. Prin preluarea in administrare vom putea repara acoperisul acestui camin – in care jumatate dintre spatii sunt in proprietatea locatarilor, iar celelalte 42 de camere vor avea statut de locuinte sociale. In momentul de fata, din cauza deteriorarii majore a plafonului acestui camin, precipitatiile patrund in casele oamenilor. Prioritara este si igienizarea cladirii, care se afla intr-o stare jalnica”, a precizat primarul orasului Plopeni.
In cadrul unei asocieri cu Consiliul Judetean Prahova, autoritatea judeteana a alocat pentru reabilitarea caminului respectiv suma de 500 de milioane de lei vechi, Consiliul Local Plopeni contribuind cu aceeasi suma. „Am vrea sa facem mai multe pentru oamenii nevoiasi din localitate care au nevoie de un acoperis deasupra capului, insa nu avem bani pentru a realiza si alte obiective de acest gen. Speram ca, la anul, sa avem fonduri pentru a reabilita cum se cuvine aceste locuinte sociale”, a concluzionat Dragos Nita.
V.STOICA