Clubul de fotbal englez Chelsea Londra organizeaza, astazi si maine, un trial pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 8 si 14 ani. Evenimentul “MiniChamps” va avea loc pe Stadionul National de Rugby “Arcul de Triumf”. La aceasta actiune vor fi prezenti peste 200 de copii din intreaga tara, printre ei numarandu-se si trei juniori legitimati la clubul ASO Slanic: fratii Claudiu (nascut in 1998) si Radu Niculae (2000), Narcis Tintaru (1998). Acestia au fost alesi dintre mai multi participanti, dupa ce, in prealabil, s-au inscris online pe site-ul oficial al competitiei. Ei evolueaza la grupa de fotbal 1995-1996 si, chiar daca sunt mai mici fata de ceilalti coechipieri ai lor, sunt folositi cu regularitate in competitia organizata sub egida Asociatiei Judetene de Fotbal Prahova.
La actiunea desfasurata pe stadionul din Capitala vor fi prezenti patru antrenori ai centrului de juniori de la Chelsea Londra. Ca si anul trecut, fostul jucator de la Chelsea, Dan Petrescu, va fi prezent pe stadion pentru a-i incuraja pe micutii fotbalisti. De asemenea, ii va premia pe copii, le va oferi autografe si se va fotografia alaturi de acestia.
Programul “MiniChamps” doreste sa le ofere o sansa cat mai multor copii sa isi dezvolte pasiunea pentru fotbal. Pentru Chelsea Londra astfel de programe reprezinta o modalitate de a fi aproape de fanii din intreaga lume si de a promova fotbalul ca sport, dar si ca mod de viata si metoda de educatie. John Terry, capitanul echipei Chelsea, este ambasadorul programului desfasurat sub titulatura “Fotbal in comunitate”, care cuprinde si proiectul “MiniChamps”.
Cristi DAMIAN