Trei membri ai unei retele specializate in fraude cu carduri bancare, care au ridicat peste 100.000 de lei din conturile a peste cincizeci de cetateni romani, au fost retinuti, la inceputul saptamanii, in urma unei actiuni combinate a politistilor din judetele Prahova, Arges si Constanta. Conform anchetatorilor, persoanele din judetele Prahova si Constanta se ocupau cu montarea de dispozitive de tip skimming pe bancomate apartinand mai multor unitati bancare – in special de pe raza judetelor Arges, Prahova si Constanta – copierea datelor confidentiale ale cardurilor bancare si retragerea frauduloasa a sumelor de bani. Cei doi suspecti din judetul Constanta au fost ridicati de la domiciliile lor si retinuti pe baza de ordonanta pentru 24 de ore. Cel de-al treilea suspect, din Ploiesti, Cristian Ion C. de 34 de ani, considerat a fi capul retelei nu a fost gasit la domiciliu, ci a fost depistat la punctul de frontiera Turnu, pe cand incerca sa paraseasca tara. In urma perchezitiilor, ofiterii BCCO au gasit pe langa obiectele de care se foloseau pentru savarsirea infractiunilor, sumele de 56.300 de lei, 9.150 de euro si 800 de dolari. La identificarea si prinderea membrilor retelei au contribuit si politistii de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate, Ploiesti. „Nu pot sa va dau prea multe detalii. Am contribuit cu o echipa in sprijinul colegilor din Arges”, ne-a declarat comisarul-sef, Constantin Furtuna, seful BCCO Ploiesti. Ploiesteanul si de cei doi complici vor fi prezentati tribunalului, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.
Iata cum va puteti trezi fara bani pe card:
Pasul I. Hotii urmaresc, timp de cateva zile, bancomatele din care se retrag constant sume de bani.
Pasul II. Trimit 1-2 persoane care, peste tastatura normala a bancomatului, aplica o alta tastatura, pe care vor ramane intiparite datele folosite de persoane atunci cand se incearca retragerea unei sume de bani.
Pasul III. Asteapta 1-2 zile pana cand vor fi efectuate suficiente operatiuni, dupa care trimit oamenii sa ridice acea tastatura aplicata ilegal peste cea normala.
Pasul IV. Datele ramase imprimate pe tastatura aplicata se prelucreaza cu ajutorul unor aparate speciale.
Pasul V. Preiau datele astfel obtinute si le transcriu pe carduri goale.
Pasul VI. Trimit alti oameni, cu cardurile contrafacute, pentru a scoate banii.
Alex POLICALA