* Dinamo, in sferturi!
Dinamo s-a calificat in sferturile Cupei Romaniei dupa ce a invins, joi, cu scorul de 1-0, pe Otelul, in ultimul meci al optimilor de finala. Dinamo nu a stralucit, dar s-a impus datorita unei reusite a lui Claudiu Niculescu. Dupa ce a pierdut in campionat cu Otelul in Stefan cel Mare, Dinamo spera sa se razbune pe galateni in Cupa. In plus, dincolo de calificarea in sferturi, o victorie ar fi adus putina liniste in tabara “cainilor”, framantata de acuzatii intre sefi, jucatori si fani.

* 800.000 de euro pentru “Sageata”

Atacantul lui Dinamo se afla la recuperare in Portugalia, acesta prelungindu-si sederea fiindca negociaza cu o echipa din prima liga. Madeira ar da pentru el 800.000 euro. Reconstructia la Dinamo e pe cale sa se desfasoare intr-un ritm mai alert decat se astepta, tineri precum Alexe, Rus sau Dragos Grigore avand sansa unor contacte mai dese cu prima echipa inca din aceasta iarna. La “lista neagra a lui Borcea”, vehiculata in ultimele zile, si pe care s-ar afla numele lui Pulhac, Bostina, Kone, Claudiu Niculescu si Adrian Cristea s-ar adauga si plecari voite, unele dintre ele foarte importante. Conform unor surse, atacantul Marius Niculae e pe cale sa se inteleaga, zilele acestea, cu o echipa in Portugalia, la care ar urma sa se transfere in pauza competitionala.
In momentul de fata, la Lisabona, unde se recupereaza dupa o accidentare sub supravegherea medicului lui Sporting, “Sageata” ar fi trebuit sa revina in tara la inceputul acestei saptamani, dar se pare ca si-a prelungit sederea intrucat este curtat de o echipa de prima liga. Ziarul scrie ca fotbalistul ar fi urmarit de Sporting  Braga si Nacional madeira, aceasta din urma echipa oferind pentru el 800.000 de euro. Ultimul meci pe care Marius Niculae l-a jucat pentru Dinamo a fost cel contra Stelei (30 septembrie), castigat cu 1-0.
* Chivu n-a excelat la meciul cu Palermo
“Prestatia stearsa, poate mai mult”, a scris Datasport, care l-a notat pe Chivu cu 6.
Tot 6 a primit Chivu si de la agentia Kataweb: “A jucat doar prima repriza, cea linistita in aparare, apoi i-a lasat locul lui Santon”.
“Nu este o intamplare ca atunci cand iese el, apararea Interului se prabuseste”, a scris Calciomercato, care l-a notat pe roman cu 6,5.
Echipa Internazionale Milano, cu romanul Cristian Chivu titular, a invins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 5-3 (4-0), formatia Palermo, la care evolueaza Dorin Goian si Cristian Melinte, intr-un meci din etapa a X-a a campionatului Italiei.La Inter, Cristian Chivu a evoluat in prima repriza, fiind schimbat la pauza cu Santon. Romanul a primit un cartonas galben, in minutul 36.

* Gripa porcina ameninta Liga I

In cazul unei epidemii a noii gripe, fotbalul va lua o pauza. O spune si Dumitru Dragomir care a si gasit solutia ca acest lucru sa nu se intample totusi: vaccinarea impotriva noii gripe.Presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, a declarat ca in momentul in care o sa apara vaccinul in farmacii, o sa fie vaccinati toti fotbalistii.
“In momentul in care o sa apara vaccinul in farmacii atunci o sa il cumparam toti si o sa ne vaccinam. Fiecare club are conducatori si medici, ca sa nu riste nimic sa faca rost de antigripale din strainatate. Solutiile ar fi ca sportivii sa fie vaccinati pentru ca stau in grupuri. Daca va fi epidemie in toata tara, atunci ne oprim si noi cu fotbalul, doar nu vrem sa murim”, a declarat Dumitru Dragomir.
Presedintele echipei Pandurii Targu Jiu, Marin Condescu, a declarat ca daca Ministerul Sanatatii va recomanda vaccinarea fotbalistilor impotriva noii gripe, atunci si jucatorii sai vor fi vaccinati.
“Fiecare club trebuie sa isi protejeze proprii lui jucatori. Daca Ministerul Sanatatii va recomanda vaccinarea impotriva gripei porcine, atunci ne vom vaccina si noi fotbalistii”, a spus si Marin Condescu.
Cazuri de fotbalisti infestati cu virusul gripei porcine au fost confirmate in Franta, Anglia, Italia si Spania.
In Romania, niciun sportiv nu a fost infestat cu virusul H1N1, iar presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat ca asteapta sa apara vaccinul si apoi sa oblige cluburile sa il cumpere, adaugand ca deocamdata nu are niciun plan in cazul depistarii virusului gripei porcine in Liga 1.