Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, a incercat sa explice episodul filmat, al carui protagonist a fost si pe care l-a vazut o tara intreaga, transmis fiind de Antena 3, considerandu-l ca fiind o „inregistrare neautorizata”, chiar in sala de consiliu de la etajul trei al Palatului Administrativ. „Montaj patetic – securist”, a concluzionat edilul Ploiestiului asupra filmarilor realizate cu camera ascunsa, in urma cu 2-3 saptamani. Volosevici a acuzat metodele de lupta politica, precizand ca aparitia acestui filmulet are legatura cu inceputul campaniei electorale, dar lasand sa se inteleaga si implicarea a doi reprezentanti ai Partidului Social Democrat – Daniel Savu si Emil Calota.
Inca de la inceputul intalnirii cu presa, primarul Ploiestiului a declarat ca il banuieste chiar pe fostul city-manager al municipiului, Ionut Ionescu, alaturi de care aparea in filmuletul cu pricina, actual director coordonator la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare Ploiesti, de a fi realizat inregistrarea prezentata de postul de televiziune Antena 3, la o ora de maxima audienta, pentru ca, mai tarziu, sa spuna ca nu conteaza cine este „realizatorul” inregistrarii cu camera ascunsa, ci fapta in sine.
De unde legatura cu Emil Calota si cu Daniel Savu? Andrei Volosevici a avut in vedere, probabil, aluzii care s-au tot vehiculat de-a lungul timpului, potrivit carora Ionut Ionescu ar fi nepotul fostului edil al Ploiestiului si „protejatul” senatorului Daniel Savu.
Ceea ce s-a prezentat in prime-time pe postul Antena 3 a fost considerata de actualul primar o strategie de discreditare evidenta a Primariei Ploiesti si a persoanei sale. „Nu are legatura cu nicio spaga, acestea sunt niste chestiuni prelucrate dintr-o discutie referitoare la o rectificare bugetara”, s-a disculpat Volosevici. Acesta a precizat ca a sesizat Consiliul National al Audiovizualului in legatura cu aparitia acestor inregistrari, fapt considerat lipsit de deontologie profesionala. De asemenea, a cerut postului de televiziune care a facut public filmul o copie integrala a casetei cu „inregistrarile neautorizate”. Dar, asa cum puteti afla in pagina intai a ziarului, nici DNA nu a ramas indiferenta.