547 de unitati comerciale au platit amenzi in valoare de 155.000 lei

In judetul nostru, in cursul lunii august, inspectorii din cadrul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Prahova au efectuat controale la unitatile care depoziteaza, proceseaza si valorifica produse alimentare de origine animala si non-animala. In total au fost controlate 547 unitati, aplicandu-se 45 amenzi in valoare de 155.000 lei. Au fost verificate inclusiv taberele de copii, statiile de distributie a carburantilor care produc si/sau comercializeaza produse alimentare, precum si unitati de catering.
La cele doua tabere de copii din judetul nostru, controlul s-a executat zilnic, verificandu-se termenul de valabilitate, modul de depozitare si de manipulare a alimentelor. Pentru depozitarea necorespunzatoare a alimentelor, la una dintre tabere s-a aplicat o amenda de 5.000 lei.
In cele 28 de statii de distributie a carburantilor controlate de inspectorii prahoveni au fost aplicate trei amenzi in valoare de 7.000 lei, iar in cele 39 de unitati de catering s-au aplicat noua amenzi in valoare de 38.000 lei pentru nerespectarea conditiilor de depozitare a alimentelor, precum si pentru etichetare necorespunzatoare.
Avand in vedere temperaturile ridicate din cursul lunii august, care au influentat calitatea produselor, in special a celor de origine animala, inspectorii DSVSA Prahova au controlat 88 de unitati de alimentatie publica, aplicand 16 amenzi in valoare de 56.500 lei, ca urmare a nerespectarii conditiilor de depozitare si manipulare a alimentelor. Totodata au fost controlate 154 magazine pentru vanzarea cu amanuntul, 35 de depozite alimentare, 15 unitati de procesare carne, 9 laboratoare de cofetarie – patiserie si 6 brutarii.
Anemary GRIGORE