Europarlamentarul Gigi Becali a declarat ca va candida la Presedintie in scrutinul din noiembrie, aratand ca decizia finala va fi luata in functie de acordul familiei sale in acest sens si precizand ca este decis sa inceapa strangerea de semnaturi.
“Nu sunt inca suta la suta sigur ca voi candida, dar strang semnaturile. Postul de europarlamentar il voi mentine si voi candida la Presedintia Romaniei”, a declarat Becali.
El a precizat ca, desi isi doreste sa candideze, decizia depinde de familia sa, care isi doreste sa nu mai faca politica, avand in vedere perioada petrecuta in arest.
“Starea de spirit este datorita acelei arestari ale mele, dar pe mine ma ambitioneaza mai mult acel eveniment pentru ca – am sa o spun si am sa o repet toata viata mea! – nu este posibil ceea ce s-a intamplat in tara romaneasca, este ceva inadmisibil pe tot globul pamantesc. Nu se poate ca trei talhari, care au crime la activ, anchetati pentru crime, sa faca un denunt ca un presedinte de partid – chiar cum il cheama pe el, Becali, sau cum il cheama – i-a sechestrat si sa fie crezuti hotii si talharii”, a afirmat Becali.
Becali a mai spus ca ideea de a candida i-a venit dupa ce a vazut sondajele de opinie.
“Desi am spus tot timpul ca nu candidez la functia de presedinte, in sondajele de opinie eu am vazut ca oamenii ma vor. Pentru mine si pentru familia mea, un procent de 12-15 la suta, daca ar fi in viitoarele alegeri prezidentiale, este o performanta care ramane in istoria familiei mele”, a spus Becali.
Intrebat despre adversarii sai in cursa prezidentiala, Becali a precizat ca nu il intereseaza Sorin Oprescu, Traian Basescu, Mircea Geoana sau Crin Antonescu.
“Pe mine ma cheama Becali si nu am facut politica niciodata influentat de alta persoana. Eu iau hotarari in functie de cum imi spune mie constiinta si cum imi spune Dumnezeu la rugaciuni”, a mai spus Becali.
Intrebat insa si despre o posibila candidatura la presedintie a partenerului sau in alegerile europarlamentare, Corneliu Vadim Tudor, care, in acest context, i-ar fi adversar, Becali a afirmat ca are o retinere. Totusi, Becali a opinat ca, in eventualitatea in care ar candida, Vadim Tudor “oricum nu intra in turul doi”, asa ca nu intelege de ce ar fi “privat de aceasta candidatura”.
“Suntem camarazi intr-un fel, pentru ca am intrat impreuna in Parlamentul European, dar, avand in vedere daca eram sigur ca dansul intra in turul doi, atunci nu mai candidam. Dar oricum nu intra in turul doi si atunci de ce sa fiu eu privat de aceasta candidatura? Nu am niciun fel de obligatie, nu am avut nicio obligatie in fata nimanui atunci cand am mers cot la cot, brat la brat in cadidatura pentru europarlamentare”, a conchis Becali.