Anul 2008 a fost unul bun pentru industria auto din Romania. In timp ce productia de autovehicule a scazut anul trecut la nivel mondial, in Romania aceasta a inregistrat o crestere de 1,5 procente.
Romania ocupa locul 30 in lume in topul constructorilor auto, mai sus cu o pozitie ca in 2007.
Datele Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile arata ca si anul trecut Japonia a ramas cel mai mare producator de autovehicule din lume, cu peste 11 milioane de masini fabricate, numar apropiat de cel din 2007. China este al doilea mare constructor auto, urmat de Statele Unite ale Americii si Germania.
La nivel european, primul loc este ocupat de Germania cu sase milioane de autovehicule construite anul trecut. Urmeaza Franta si Spania, tari unde industria auto a scazut puternic, cu aproape 15 procente, respectiv, 12%.
In Europa, Romania a ramas si anul trecut pe locul 14, cu peste 245.000 de masini fabricate. Cele mai mari scaderi ale industriei auto au avut loc in Taiwan, Austria, Finlanda, Italia si Canada in timp ce mai multe autouturisme au fost produse anul trecut in Indonezia, Malaezia, Polonia, Ungaria si Serbia. Clasamentul Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile cuprinde 39 de tari si se refera inclusiv la productia de vehicule comerciale.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDin nou…remiza!
Articolul următorCALENDARUL ZILEI