* Doar granzii vor arbitri straini in Liga I
Conducatorii si oficialii cluburilor Steaua, Dinamo, Rapid, FC Timisoara si FC Vaslui doresc ca derby-urile Ligii I sa fie conduse de brigazi straine. In schimb, cluburile mai mici prefera sa mizeze in continuare pe arbitrii romani. Nemultumiti de calitatea slaba a arbitrajelor de care au beneficiat in primele etape ale Ligii I, granzii cer ca la meciurile importante sa fie adusi arbitri din strainatate.
“Atat timp cat Balaj nu a primit nicio sanctiune dupa halul in care ne-a arbitrat la finala Supercupei Romaniei, sunt de acord ca FC Timisoara sa fie arbitrata de straini la meciurile importante. Coruptia este intretinuta de actuala conducere a CCA, dar si de comenzile pe care le au arbitrii”, a spus patronul echipei FC Timisoara, Marian Iancu, care se alatura astfel demersului initiat de Cristian Borcea, Gigi Becali si Adrian Porumboiu, care au declarat ca vor sa fie arbitrati de brigazi straine la meciurile importante din Liga I. De asemenea si presedintele CA al FC Rapid, Ion Taban, s-a referit la posibilitatea ca echipa sa sa fie arbitrata de brigazi straine: “Pe moment ar fi o decizie buna sa se aduca arbitri straini pana intra si ai nostri intr-o normalitate”.
Presedintele CCA, Aron Huzu, a afirmat ca cererea cluburilor privind aducerea de arbitri straini este ilegala. “Conform regulamentului, nu mai putem aduce arbitri straini in acest campionat. Ceea ce se cere acum este ilegal. Atunci cand s-a discutat despre acest lucru, toata lumea a fost de acord cu scoaterea din regulament a acelui paragraf cu straini, si aici ma refer si la reprezentantii Ligii I, Cristi Borcea si Iuliu Muresan”, a spus Huzu.
*Dumitru Dragomir: “Comisiile LPF sunt beton”
Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ca organismele jurisdictionale din cadrul forului pe care il conduce functioneaza in legalitate, chiar daca au existat persoane care au contestat legitimitatea lor. “Am venit cu legea numarul 69 din 2000 in care se spune ca ligile profesioniste trebuie sa aiba comisiile, iar in conventia anuala dintre FRF si LPF se precizeaza clar ca toate cazurile sunt judecate exclusiv de noi. Noi nu incalcam legea, suntem beton, ne acoperim de hartii.
Din toate punctele de vedere, LPF e cea care detine comisiile si totul e in regula”, a spus Dragomir. Acesta a fost completat de secretarul general al LPF, Valentin Alexandru si de juristul FRF, Justin Stefan, care au precizat ca transferarea comisiilor de la FRF la LPF nu trebuia adoptata de o instanta civila, iar decizia CEx al FRF din data de 11 mai, de trecere a organismelor jurisdictionale la liga este complet acoperita de regulament.
Reactia lui Dumitru Dragomir vine dupa ce patronul echipei Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, dar si liderul AFAN, Dumitru Costin, au declarat in repetate randuri ca aceste comisii din cadrul LPF nu functioneaza legal, pentru ca trecerea lor la liga nu a fost adoptata de o instanta civila.
* Bratu a revenit la antrenamente
Atacantul Florin Bratu a revenit la antrenamentele lui Dinamo si spera sa se refaca rapid din punct de vedere fizic, pentru a putea evolua din nou pentru formatia din Stefan cel Mare.
“Am venit sa ma antrenez din nou alaturi de echipa, sa vad cum rezista piciorul. Nu voi putea juca in meciul cu CFR Cluj, este prea devreme. Inca nu sunt pus la punct suta la suta cu pregatirea fizica, dar sper sa imi revin repede. Totusi, sa nu uitam ca lipsesc de 10 luni de pe gazon”, a spus Bratu.
Fotbalistul in varsta de 28 de ani afirma ca e multumit de evolutia echipei din acest sezon, in ciuda rezultatelor mai putin bune, si crede ca succesul de la Piatra Neamt este unul de moral.
“La Craiova am facut un joc destul de bun, iar cu International nu se putea mai bun, tinand cont ca aveam doi oameni mai putin pe teren. La Piatra Neamt echipa a jucat foarte bine si sper ca aceasta victorie sa ne dea moral pentru meciurile care urmeaza”.
*Veljovic se trateaza la vraci
Atacantul Unirii Alba Iulia Rade Veljovic se trateaza la un vraci din Serbia pentru a grabi refacerea dupa accidentarea suferita la glezna si spera sa fie apt de joc pentru partida de vineri, cu Rapid. “Veljovic se trateaza in Serbia, la femeia vraci care l-a recuperat intr-un timp extrem de scurt si pe dinamovistul Emilian Dolha. El a revenit in Romania si sper sa-l pot folosi in jocul cu Rapid”, a spus antrenorul Unirii, Adrian Falub. “Ma simt mai bine. In acest moment sunt 50 la suta sanse sa joc cu Rapid. Accidentarea la glezna nu pare atat de grava precum s-a crezut initial”, a declarat si Veljovic.