In aceasta seara, doua sportive ale clubului Petrolul Ploiesti Corina Damaschin (foto1) si Alexandra Bilica (foto2), vor pleca spre Satu Mare, acolo unde se vor afla in cadrul unui cantonament de pregatire impreuna cu lotul national. Perioada de pregatire va dura pana pe 20 august.
Alexandra si Corina au ajuns in cadrul lotului national in urma rezultatelor foarte bune inregistrate in ultimul an, atat in competitiile din tara, cat si in intreceri internationale. Pentru acestea, insa, cel mai dificil moment va urma in toamna, cand vor fi nevoite sa se mute la Bucuresti, pentru a se pregati cu lotul national, Federatia Romana asigurandu-le toate conditiile necesare in acest sens.
Antrenorul celor doua tinere sportive, Stefan Moldanschi, este multumit de performantele acestora, sperand ca ele sa confirme si in cadrul lotului national.
Totodata, Corina si Alexandra si-au castigat prezenta in cadrul finalelor Campionatului national de tineret, care se vor desfasura pe 7 septembrie si la care vor mai participa inca 28 de sportive din tara.
Cu toate acestea, chiar daca, in sfarsit, dupa o pauza de cinci-sase ani, Ploiestiul va fi, din nou, reprezentat in lotul national de scrima, antrenorul Moldanschi este dezamagit de faptul ca nu va putea efectua niciun cantonament cu sportivele ramase la club. Acest lucru i-a fost confirmat de catre conducatorii clubului ploiestean, motivul fiind lipsa resurselor financiare pentru a realiza o asemenea deplasare.
Astfel, dupa o scurta perioada de vacanta, celelalte sportive din lotul echipei ploiestene vor reveni la antrenamente, continuand activitatea conform planului stabilit de antrenorul Stefan Moldanschi.
Petre APOSTOL