IQads da startul unei noi editii Grand Spoof, singurul concurs romanesc de parodiat reclame, fie ele romanesti sau internationale. Participantii isi pot inscrie lucrarile pana miercuri, 26 august, prin intermediul canalului Grandspoof.Transfer.ro. Cea mai buna parodie va fi premiata cu o bicicleta neconventionala, pliabila.
“In urma procesului de jurizare, vor fi selectate cele mai bune 10 lucrari. Acestea vor fi difuzate intr-o proiectie speciala intr-una din serile festivalului ADfel, pe terasa La Motoare. In acelasi timp, ele vor face turul departamentelor de creatie, o copie a DVD-ului, continand cele mai bune spoof-uri, fiind trimisa catre cele mai importante dintre acestea la incheierea festivalului”, a declarat Vlad Petre, coordonator al festivalului de publicitate neconventionala ADfel.
Ajuns la cea de-a treia editie si organizat, ca in fiecare an, in cadrul festivalului de publicitate neconventionala ADfel, care anul acesta se va desfasura intre 31 august si 6 septembrie, Grand Spoof a devenit un exercitiu de creativitate cu traditie in randul pasionatilor de publicitate.
Concurentii au la dispozitie o saptamana si un canal special creat prin serviciul Transfer.ro – Grandspoof.Transfer.ro pentru a-si inregistra in concurs parodiile. Cea mai buna dintre ele va fi recompensata cu un premiu pe masura provocarilor lansate de Grand Spoof: o bicicleta neconventionala, pliabila, marca Brompton (Marea Britanie), in valoare de 1000 de euro, oferita de Infracons.
Juriul acestei editii, care va alcatui “Top 10 spoofuri din 2009″”si va oferi marele premiu, este format din cinci directori de creatie autohtoni si un reprezentant IQads: Alina Gavrila-Bortun, managing partner & creative director – Gavrila&Asociatii; Bogdan Naumovici, managing director – 23; Liviu David, creative director – Next Advertising; Alexandru Dumitrescu, creative director – McCann Erickson; Andrei Tripsa, director de creatie – Propaganda; si Costin Radu, managing partner – IQads si SMARK.
In anii precedenti, lucrari precum “Acesta este adevarul”, “Budai Beer” (2007) sau “Zanul Camatar” (2008) au impresionat membrii juriului si au castigat aprecierea publicului ADfel.
Cei care doresc sa se inscrie la Grand Spoof si sa afle mai multe detalii despre regulamentul competitiei, dar si programul festivalului, pot accesa blogul ADfel.ro