Ministrii au “uitat” ca au bani prin conturi straine

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate a declarat ca exista mai multi ministri care au conturi la bancile din Elvetia si la alte banci straine, sume care nu figureaza in declaratiile de avere ale acestora. Potrivit lui Alexandru Macovei, ANI a declansat o ancheta si va face public numele celor in cauza in viitorul apropiat. Ancheta este posibila pentru ca “Elvetia nu mai este ce a fost” in ceea ce priveste secretul bancar.
“Bancile din multe state europene si neeuropene pot confirma faptul ca o anumita persoana are sau nu cont la o entitate bancara. Mai mult de un membru al cabinetului are conturi la banci din Europa. Nu va pot spune ca aceste investigatii se vor termina intr-o saptamana , doua, dar nu vor dura mai mult de doua luni” a declarat duminica Macovei.
Investigatiile ANI se pot finaliza cu o ancheta sau cu solicitarea de confiscare a unor sume sau bunuri. Cu toate acestea, potrivit lui Macovei, in ultima instanta, exista portite de scapare pentru cei cercetati. “Legea ne este defavorabila. Chiar daca anuntam pe cineva ca ii cercetam averea sau proprietatile, aceea persoana isi poate vinde a doua zi proprietatile fara sa existe o sanctiune” a spus el.