Traian Basescu ramane preferatul romanilor pentru fotoliul de la Cotroceni. Cel putin asa reiese dintr-un sondaj realizat de CSOP. Desi cotat in varful topului, Basescu nu ar reusi sa stranga decat 35% din voturi, ceea ce inseamna ca ar intra in turul doi. In ceea ce priveste increderea in politiceni, presedintele se bate pentru locul 1 cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. Presedintele PSD, Mircea Geoana, ar strange 19% dintre voturile electoratului, iar liderul liberal, Crin Antonescu, 15%.
Sub podium se claseaza Gigi Becali – cu 9%, Corneliu Vadim Tudor si Sorin Oprescu – cu cate 7 procente. Kelemen Hunor si Principele Radu Duda ar fi votati de cate 4% dintre cei care s-ar prezenta la urne.
In ceea ce priveste alegerile parlamentare, PD-L si PSD-PC sunt fruntase, cu 31 si respectiv 30% din intentiile de vot. Liberalii ar obtine 17 procente, iar PRM si PNG cate 7. UDMR ar fi votata de 5% din electorat, iar alte partide ar obtine voturi din partea a 4% dintre romani.
Presedintele Traian Basescu este pe primul loc si in topul increderii in politicieni. Romanii spun, insa, ca aceeasi incredere o acorda si primarului general Sorin Oprescu, respectiv 36% ! Premierul Emil Boc e cotat cu 22 de procente, Ion Iliescu – cu 19%, Mircea Geoana – cu 25%, iar Crin Antonescu – cu 24%. Pe locurile urmatoare se afla Adrian Nastase si Calin Popescu Tariceanu cu cate 14 procente, Principele Radu Duda si Corneliu Vadim Tudor cu 10 si respectiv 20%. Gigi Becali se bucura de increderea a 24% dintre romani.
Din cele 923 de persoane intervievate de CSOP, 43% spun ca merg la vot, 33% declara ca probabil nu vor vota, iar 24% sigur nu vor vota. Sondajul a fost efectuat in perioada 18-22 iulie si are o eroare de plus minus 3,2%.