Congelatorul poate deveni cel mai bun prieten al persoanelor aflate la dieta, potrivit nutritionistilor britanici, care au alcatuit lista alimentelor congelate cu efecte benefice asupra curelor de slabire.
*Mazarea congelata este o leguminoasa cu efecte benefice asupra sanatatii, care poate fi asortata cu orice preparat culinar, pentru a imbunatati aportul de vitamina C, acid folic, proteine si fibre. Mazarea contribuie, totodata, la scaderea coeficientului GI (Glycemic Index) – viteza cu care zaharul este eliberat in fluxul sangvin – si astfel, la mentinerea energiei in organism pentru mai mult timp. Mazarea congelata contine mai multe vitamine decat cea proaspata, deoarece producatorii o congeleaza intr-un interval de maximum doua ore si jumatate de la recoltare, reusind sa pastreze astfel captive in boabe toate calitatile lor nutritionale.
* Filo congelat – Filo este un aluat de foi cu un continut sarac in grasimi, ce poate fi folosit pentru toate varietatile dietetice de placinta sau produse de patiserie preparate in casa.
* Chipsurile congelate – Chipsurile congelate sunt mult mai sarace in grasimi (in medie, 4,2% grasimi) comparativ cu chipsurile prajite preparate in casa (in medie, 6,7% grasimi), tranformandu-le astfel intr-o alternativa mai sanatoasa si mai convenabila pentru persoanele care isi supravegheaza cu atentie greutatea. Deoarece sunt congelate foarte repede dupa preparare, chipsurile industriale congelate contin cu 33% mai multa vitamina C decat chipsurile preparate in propria bucatarie din cartofi proaspeti.
* Acadelele congelate – Produse destinate nu doar copiilor, acadelele congelate reprezinta o alternativa valabila pentru momentele in care o persoana simte nevoia de a gusta ceva dulce. In plus, cele mai multe dintre ele contin mai putin de 10 calorii.
* Pestele congelat – Pestele oceanic congelat imediat dupa capturare isi pastreaza prospetimea si reprezinta alimentul ideal, sarac in continut caloric, putand fi preparat la gratar sau in baie de aburi si servit alaturi de cartofi fierti si legume proaspete.
* Spanacul congelat reprezinta o buna sursa de fier, care de multe ori lipseste din organismul persoanelor aflate la dieta. El reuseste, totodata, sa umple spatiile goale din farfurie, fiind in acelasi timp un aliment cu un continut caloric foarte scazut. Nutritionistii britanici considera ca spanacul congelat poate fi chiar mai bun decat cel proaspat. Testele recente au demonstrat faptul ca la doua zile dupa recoltare, spanacul isi pierde deja 75% din continutul de vitamina C, in timp ce spanacul congelat isi pierde doar 25% din acest continut pe parcursul intregii durate de congelare.
* Afinele congelate imediat dupa recoltare isi pastreaza intact continutul de vitamina C si de antocianin, un antioxidant extrem de important pentru organism. Boabele de afine luate direct din congelator au gust de serbet, dar, spre deosebire de acesta, nu contin atat de mult zahar si nici atat de multe calorii. Ele pot fi amestecate cu lapte, smantana sau iaurt, pentru a prepara un excelent mic dejun sanatos.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentIn Prahova,
Articolul următorAmenda speciala