In runda de la finele saptamanii trecute s-a stabilit si numele ultimei echipe care, din sezonul viitor, va combate in cadrul Ligii A Prahova. Astfel, daca in seria EST a Ligii B Prahova erau stiute, de ceva timp, formatiile care vor evolua in primul esalon judetean, si anume Victoria Fantanele si Podgoria Vadu Sapat, in seria VEST, inainte de ultima etapa disputata, se cunostea doar prima promovata. Daca gruparea Artsani Paulesti era sigura de locul ei in viitoarea editie a Ligii A Prahova, cu cateva etape bune inainte de incheierea sezonului, pentru cealalta pozitie promovabila se luptau doua formatii: ASO Slanic si Tineretea Izvoarele. Cele doua echipe mentionate anterior s-au intalnit sambata, pe terenul primei grupari slanicene, gazdele reusind sa castige cu scorul de 2-0, astfel ca ASO Slanic este cea de-a patra echipa care, din sezonul viitor, va evolua in Liga A Prahova.
In numarul nostru de maine vom publica cronica partidei de la Slanic, dar si rezultatele complete de la nivelul esaloanelor al doilea si al treilea al fotbalului judetean.
In schimb, in lupta pentru evitarea retrogradarii situatia a fost lamurita in seria EST, in sensul ca AS Colceag, AS Catunu si AS Moara Noua au retrogradat in esalonul imediat inferior. Mai mult, formatia din Moara Noua s-a retras din campionat la inceputul returului, dupa ce in prima jumatate a campionatului a inregistrat doar o singura victorie. Momentan, in seria VEST nu se cunoaste numele ultimei formatii care va lua calea Ligii C Prahova, in conditiile in care FC Ploiesti II si Viitorul Aricestii Rahtivani sunt, deja, retrogradate. Pentru ultima pozitie se lupta nu mai putin de trei echipe: Vointa Varbilau, Victoria Bordeni si Dero Ploiesti.
Abia dupa fluierul final al etapei care incheie sezonul competitional 2008-2009 vom cunoaste numele ultimei grupari de Liga B care va retrograda.
In alta ordine de idei, din campionatul viitor al Ligii A Prahova sunt sanse destul de mari ca fosta divizionara de Liga a II-a, Municipal Campina, sa reapara. Gruparea campineana are dreptul de a se inscrie in primul esalon fotbalistic judetean, dupa ce s-a retras din campionatul Ligii a III-a, la inceputul actualului sezonul competitional.
Cristi DAMIAN

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDin culise
Articolul următorCALENDARUL ZILEI