Oamenii de stiinta au descoperit ca baietii sunt mai predispusi la a dezvolta complicatii in timpul sarcinii si ca prezinta un risc mai mare de nastere prematura sau dificila.
Diferentele dintre sexe raman si la maturitate, barbatii fiind mai vulnerabili la infectii si rezistand mai greu la boli fata de femei.
Profesorul Marek Glezerman, un expert in medicina bazata pe sexe, a studiat 66.000 de nasteri la Centrul Medical Rabin din Israel, in perioada 1995 – 2006.
El a descoperit ca femeile insarcinate cu fetusi de sex masculin au parte, de cele mai multe ori, de complicatii, si aceasta vulnerabilitate continua si in restul vietii baiatului.
“Se stie ca barbatii traiesc mai putin decat femeile, sunt mai predispusi la infectii si au mai putine sanse de a rezista infectiilor fata de femei. Pe scurt, barbatii sunt sexul slab”, a declarat profesorul Marek Glezerman.
In cadrul unui studiu prezentat unei institutiei medicale specializate in studiul sexelor (Israel Society for Gender Based Medicine), profesorul Glezerman a spus: “Nou-nascutii de gen masculin prezinta un risc de imbolnavire mai mare si, pe parcursul vietii, sunt mai predispusi la a se expune unor comportamente riscante care le vor afecta sanatatea.”
Profesorul Glezerman a precizat ca potrivit acestor descoperiri medicina ar trebui sa fie “croita” in functie de nevoile individuale ale femeilor si barbatilor. “Am putea spune ca barbatii si femeile sunt doua specii diferite. Medicina generalista din prezent le face de fapt un deserviciu ambelor sexe”, a mai spus Glezerman.