Mircea Lucescu:
“Calificarea in finala Cupei UEFA este o victorie mare,
un rezultat istoric”

Antrenorul formatiei Sahtior Donetk, Mircea Lucescu, si-a laudat, echipa pentru calificarea in finala Cupei UEFA (2-1 si 1-1 cu Dinamo Kiev), rezultat pe care il catalogheaza ca fiind istoric, insa considera ca o performanta cu adevarat importanta este castigarea trofeului.
“Eu nu ma exteriorizez, nici cand pierdem, nici cand castigam. Acum mi se vedea bucuria pe fata, pentru ca am simtit ca e o victorie mare si un rezultat deosebit. Este un lucru mare, istoric, ca Sahtior sa ajunga in finala Cupei UEFA, la Istanbul, in fata a 70.000 de spectatori. A fost un meci dificil si felicit pe Dinamo Kiev, pentru ca a facut o partida foarte buna”, a spus Mircea Lucescu.
Tehnicianul a considerat foarte importanta remiza din tur, dar a spus ca Sahtior a evoluat mai bine: “Noi am avut avantajul din tur, am gresit o data in acest meci, dar cred ca am avut cele mai bune ocazii. Victoria este absolut meritata. Jocul a fost la cel mai inalt nivel, cu adevarat de semifinala de cupa europeana.
Spectaculos si indarjit. Intregul fotbalul ucrainean are de castigat”. Lucescu a comparat intalnirea dintre cele doua formatii din Ucraina cu derby-ul campionatului romanesc: “Imi aduc aminte cand Dinamo si Steaua jucau meciuri de o rivalitate extraordinara, iar ambele echipe jucau semifinale sau finale in cupele europene. Sper ca echipele din Ucraina sa repete performantele si in anii viitori”.
“Nu facem sarbatoare acum, pentru ca inca nu ne-am indeplinit misiunea. Jucatorii vor face fata jocurilor din trei in trei zile.
Motivatia si ambitia sunt mari, te fac sa uiti neplacerile unui program atat de incarcat. Obiectivul este calificarea in Liga Campionilor, apoi finala Cupei UEFA. Al treilea este Cupa Ucrainei”, a adaugat Mircea Lucescu.
Suparati pe eliminarea echipei favorite din Liga Campionilor

Fanii lui Porto au jefuit magazinul lui Cristiano Ronaldo

Suporterii lui FC Porto s-au razbunat pe conationalul Cristiano Ronaldo. Urat de acestia si pentru ca a evoluat in tara natala la rivala Sporting, dar mai ales pentru ca le-a eliminat recent echipa favorita din sferturile Ligii Campionilor, fanii lui Porto au dat iama in magazinul superstarului de la Manchester United.
Trei fani ai echipei lui Sapunaru, inca suparati de eliminarea echipei favorite, au decis sa se razbune pe starul nationalei portugheze. Asa ca au patruns in magazinul din Funchal (insula Madeira) al jucatorului, gestionat de sora acestuia, de unde au furat mai multe obiecte de imbracaminte. Suporterii “Dragoes” au subtilizat din magazin palarii, curele, tricouri si alte obiecte, dar fapta lor a fost surprinsa de camerele de supraveghere.
Elma Aveiro, sora lui Cristiano Ronaldo, care se afla la magazin in acele momente, a fost insultata de faptasi, care au facut si cateva referiri obscene si la fotbalist, inainte de a parasi zona. In cateva ore, politia i-a arestat insa pe infractori si a recuperat toate obiectele furate.

Adriano, prezentat oficial la Flamengo

Adriano a fost prezentat oficial la Flamengo. Fostul varf al lui Inter a declarat ca s-a intors in tara sa natala pentru ca era nefericit in Italia. “Imparatul” a avut, insa, cuvinte de lauda fata de fostul sau club.
Adriano a fost prezentat oficial joi la Flamengo, dupa ce luna trecuta si-a reziliat contractul cu gruparea italiana Inter Milano. Echipa de pe “Giuseppe Meazza” a decis sa rupa contractul cu Adriano dupa ce acesta nu s-a mai intors in Italia, dupa un meci al Braziliei in preliminariile CM 2010, declarand ca este nefericit.
“Nu am plecat pentru ca nu ma simteam bine la Inter, care e un club exceptional. Am plecat pentru ca nu-mi placea tara”, a dezvaluit Adriano, intr-o conferinta de presa.

Baseball

Un jucator a fost suspendat 50 de meciuri pentru dopaj
Jucatorul dominican Manny Ramirez a fost suspendat 50 de meciuri dupa ce a fost depistat pozitiv, a anuntat, ieri, Liga nord-americana de baseball.
Substanta cu care s-a dopat Ramirez nu a fost dezvaluita. Dupa ce cazul a intrat in atentia presei, purtatorul de cuvant de la Casa Alba a vorbit despre ceea ce a facut dominicanul, cu un contract de 25 de milioane de dolari pe sezon, si a catalogat fapta ca fiind rusinoasa si chiar tragic faptul ca un sportiv se foloseste de alte mijloace decat cele normale pentru a concura.
Manny Ramirez a vorbit despre substanta depistata si a motivat prezenta ei in probele testate ca urmare a unui tratament pe care i l-a dat medicul sau personal. Sportivul spune ca in acest fel responsabilitatea nu cade pe umerii sai, dar isi cere scuze suporterilor, coechipierilor si tuturor apropiatilor de echipa la care el joaca.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCULISE
Articolul următorCoada pentru Cotroceni