Van Basten si-a dat demisia

Van Basten si-a dat demisia din functia de antrenor al echipei Ajax Amsterdam, formatie pe care a preluat-o in vara anului trecut. Principalul motiv al despartirii fostului atacant de lancieri il reprezinta ratarea participarii in viitoarea editie a Champions League.
„Principalul motiv pentru care Van Basten si-a dat demisia este acela ca nu a indeplinit obiectivele stabilite, iar in plus a simtit ca nu poate sa imbunatateasca cu ceva jocul echipei pentru sezonul viitor”, au declarat oficiali ai lancierilor.
In varsta de 44 de ani, fostul atacant al Milanului a venit pe Amsterdam Arena in iulie 2008, tehnicianul semnand o intelegere valabila pentru patru sezoane. Van Basten a fost antrenorul nationalei Olandei inainte de venirea la Ajax.
Lancierii au avut un sezon catastrofal in prima liga olandeza, Ajax ratand prezenta in viitoarea editie a Champions League (se afla pe locul trei in Eredivisie), iar in Cupa UEFA a parasit competitia inca din faza 16-imilor de finala (au fost eliminati de Marseille dupa 2-2 la Amsterdam si 1-2 pe Stade Velodrom).

Manchester United joaca finala Ligii Campionilor

In returul semifinalei Ligii Campionilor, Manchester United a invins Arsenal pe Emirates, scor 3-1 si, cu scorul general de 4-1, s-a calificat pentru al doilea an consecutiv in ultimul act al competitiei. Golurile lui Manchester, din returul de pe Emirates, au fost marcate de Park (8) si Cristiano Ronaldo (11, 61), iar pentru Arsenal a punctat Van Persie (76) din penalty.
Mijlocasul lui United, Fletcher, a primit cartonasul rosu, in minutul 74 si va rata astfel finala Ligii de la Roma.
Returul celei de-a doua semifinale din acest sezon al Ligii Campionilor s-a disputat ieri, intre Chelsea Londra si FC Barcelona, pe arena echipei londoneze. In prima mansa, cele doua echipe au incheiat la egalitate scor 0-0, intr-un meci disputat pe stadionul Camp Nou din Barcelona.
Finala competitiei se va disputa la 27 mai, pe arena Olimpico din Roma.

Un KO mortal

Pugilistul mexican Benjamin Flores a decedat, marti, la varsta de 25 de ani, in urma loviturilor primite in partida cu americanul Al Seeger, care a contat pentru titlul vacant al federatiei nord-americane la categoria cocos, a anuntat arbitrul intalnirii, Bob Lenhardt.
Flores a fost internat la spitalul Parkland din Dallas, dupa ce a parasit ringul pe targa in urma infrangerii prin KO in repriza a opta in fata lui Seeger.Mexicanul Benjamin Flores, care avea 19 victorii si 4 infrangeri la profesionisti, nu mai fusese invins de mai bine de doi ani.

Presedintele FIA si-a pierdut fiul

Fiul presedintelui Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Max Mosley, a fost gasit mort in locuinta sa de la Londra.
Alexander Mosley, un economist de 39 de ani, ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri, conform publicatiei The Sun.
Presa engleza a anuntat ca trupul neinsufletit al lui Alexander a fost descoperit in apartamentul sau din Notting Hill, in cursul serii de marti.
“Persoana decedata este un barbat de aproximativ 40 de ani. Credem ca stim cine este si vom informa familia”, a anuntat Scotland Yard, care a refuzat sa confirme oficial identitatea persoanei decedate.
FIA a transmis “sincere condoleante” familiei lui Mosley, dupa “trista veste a mortii lui Alexander Mosley”.

Sinucidere de dragul fotbalului

Un suporter kenyan al echipei Arsenal s-a spanzurat dupa ce formatia sa favorita a fost eliminata din semifinalele Ligii Campionilor de Manchester United, a anuntat, ieri, politia locala.
Suleiman Alphonso Omondi (29 de ani), care locuia in cartierul Embakasi, din capitala Nairobi, a fost gasit spanzurat la resedinta sa, imbracat in tricoul echipei Arsenal. “Am urmarit meciul intr-un bar, iar la final, cand Arsenal era eliminata, Suleiman a parasit locul, plangand. Nu stiam ca va face un astfel de gest”, a povestit Calvin Otiendo, unul dintre prietenii decedatului.
Arsenal a fost invinsa, marti, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, de Manchester United, in mansa secunda a semifinalelor Ligii Campionilor. In tur, Manchester castigase cu scorul de 1-0.